foto: LETA
FOTO: pasaulslavens medijs pamanījis Rīgu un nosaucis to par vienu no skaistākajām vietām, kur pavadīt svētkus
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā.
Sabiedrība
2022. gada 28. decembris, 15:15

FOTO: pasaulslavens medijs pamanījis Rīgu un nosaucis to par vienu no skaistākajām vietām, kur pavadīt svētkus

Jauns.lv

Ziemassvētku un Jaunā gada laiks ir īpašs daudziem no mums, tā ir ne tikai iespēja atpūsties un būt kopā ar saviem mīļajiem, bet arī priecāties par skaisti sapostām pilsētām. Arī modes žurnāla “Vogue” papildizdevums “Vogue Living” pamanījis skaistāk sapostās pilsētas, kuras apmeklēt svētku laikā, un to starpā ir arī Latvijas galvaspilsēta Rīga.

Neatkarīgi no tā, vai tie ir Ziemassvētku tirdziņi Šveicē vai iepirkšanās vēlā vakarā Londonas ielās, Eiropa zina, kā pavadīt svētkus.

Skaistāko svētku galamērķu vidū ir Brisele, Edinburga, Klinšu kalni Kanādā, Vīne, Londona, Malaga, Ņujorka, Roma, Prāga, Santa Klausa ciemats Rovaniemi Somijā, Cīrihe, Kopenhāgena un Ķelne.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā pirms svētkiem pieprasīts

Doma laukumā izveidotajā Ziemassvētku tirdziņā pirmssvētku dienā, 23. decembrī, kārumu, karstvīna un unikālu amatnieku darinājumu tīkotāju netrūkst.

gallery icon

Ja pirmajā vietā ierindojusies Beļģijas galvaspilsēta Brisele, tad otro vietu godam ieņem mūsu pašu galvaspilsēta Rīga.

Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņa fotogrāfiju “Vogue Living” arī publicējis savā “Instagram” profilā.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis arī pamanījis glaimojošo galvaspilsētas publikāciju un pievienojis komentāru, rakstot: “Gaidīsim jūs [arī] nākamgad! Vai zinājāt, ka pirmā izrotātā Ziemassvētku eglīte nāk no Rīgas?”

“Vogue Living” gan nav norādījis, kāpēc tieši šīs pilsētas ir kļuvušas par, viņuprāt, skaistākajiem svētku galamērķiem, tomēr neapšaubāmi Doma laukums Rīgā atgādina mazu Ziemassvētku pasakas pilsētiņu.

"Ziemassvētku gaismas taka" Rīgā

No 17. decembra Rīgas kanālmalā apskatāms centrālais galvaspilsētas gadu mijas gaismas noformējums "Ziemassvētku gaismas taka", informēja Rīgas domē.

gallery icon

Tirdziņā iespējams apmeklēt Ziemassvētku vecīša māju, kā arī tirdziņa mazākajiem apmeklētājiem bija iespēja nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim uz pašu Lapzemi.

Latvijas pārsteidzošākās un dīvainākās 2022. gada Ziemassvētku egles

Latvija, kas pretendē uz pasaulē pirmās Ziemassvētku eglītes uzstādīšanu tālajā 1510. gadā Rīgas Rātslaukumā, tuvojoties arī šīgada Ziemassvētkiem, senās Livonijas ...

gallery icon

Katru piektdienu tirdziņā uzstājas dīdžejs, sestdienās uzstājas kori un muzikālie ansambļi, bet svētdienās tirdziņu piepilda folkmūzika.

Ēdinātāji tirdziņā gādā par īpašiem kokteiļiem, saldumiem un gardumiem, mūsdienīgām un ziemīgām street-food ēdienkartēm, kā arī par tradicionālo latviešu virtuvi. Kā arī tirdziņā iespējams tikt pie dažāda veida dāvanām, kuras darinājuši Latvijas amatnieki.

Ziemas Gaismas dārzs Brīvdabas muzejā

Latvijas gaismu mākslinieki šogad izgaismo Latvijas Etnogrāfisko Brīvdabas muzeju nebijušās vizuālajās sajūtās un gaismu spēlēs atdzīvinās mūsu Latviskās pamatvērtības - ...

gallery icon

Šī arī nav pirmā reize, kad “Vogue” piemin Rīgu kā vienu no skaistākajām pilsētām. 2018. “Vogue” izveidoja Rīgas ceļvedi, ar labākajām vietā, kuras pameklēt Latvijas galvaspilsētā.