Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļa svin 60. jubileju

1. aprīlī noslēdzās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina izglītības un nodaļas 60 gades jubilejas svinības.

gallery icon
Kultūra
2022. gada 2. aprīlis, 06:02

FOTO: ar krāšņiem darbiem un svinīgu balli atzīmēta LMA Dizaina nodaļas 60. jubileja

Jauns.lv

Vakar, 1. aprīlī, noslēdzās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas 60 gades jubilejas svinības.

Trīs nedēļu laikā LMA aulā Dizaina nodaļas kolēģi veidojuši pasākumu kopumu, kas caur sarunām un dažādiem redzējumiem un pieredzēm ir ļāvis iegūt plašāku un vispusīgu skatu uz dizaina izglītības norisēm akadēmijā.

Katru dienu izstādē– hepeningā darbojās izstādes galvenie dalībnieki – LMA Dizaina nodaļas studenti, pasniedzēji, un absolventi. Izstādes procesuālā daba, sākot no pirmās dienas ir ļāvusi piedzīvot, kā nonākt līdz rezultātam jeb galvenajam notikumam – izstādes noslēgumam 1. aprīlī, kas atspoguļoja pasākumu norises laikā īstenotās dizaina jaunrades un simbiozes. 

Kā uzsver LMA Dizaina nodaļas vadītāja Maija Rozenfelde: “LMA Dizaina nodaļa raugās uz dizainu kā uz procesu – nepārtrauktu darbošanās un domāšanas veidu. Arī šodien, kad mūsu domas un darbi saistās ar šodienas izaicinājumiem, atbalstu un palīdzību, empātiju un kritisko domāšanu, vēlamies uzsvērt, ka satikšanas spēks mūs visus var iedvesmot, ne tikai diskutēt par dizaina izglītības mantojumu vai tendencēm mijiedarbībā ar meistarību un praktiskajām zināšanām.