foto: LETA
Miris dramaturgs Pauls Putniņš
Pauls Putniņš no dzīves atvadījies 81 gada vecumā.
Kultūra
2018. gada 1. decembris, 18:27

Miris dramaturgs Pauls Putniņš

Jauns.lv

81 gada vecumā mūžībā devies dramaturgs un kādreizējais Saeimas deputāts Pauls Putniņš, vēsta sabiedriskais medijs Lsm.lv.

Dramaturgs Pauls Putniņš (1937-2018)

gallery icon

1937. gada 12. novembrī Vecpiebalgā dzimušais Putniņš 1963. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti, kur ieguvis režisora specialitāti.

Vēlāk Putniņš strādājis par režisoru Dailes un Liepājas teātros. Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados viņš bijis viens no populārākajiem autoriem, kuru darbi iestudēti teātros. Tajā laikā dramaturgs saņēmis Andreja Upīša, Andreja Pumpura un Annas Brigaderes literārās balvas.

Pauls Putniņš mūža laikā sarakstījis vairāk nekā 30 lugu, no kurām daudzas guvušas popularitāti teātru iestudējumos kā profesionālajos, tā arī amatieru teātros. Par Putniņa slavenāko darbu var uzskatīt leģendāro "Ar būdu uz baznīcu". Putniņš daudz dramatizējis arī latviešu literatūras klasiku, piemēram, brāļu Kaudzīšu "Mērnieku laikus" un Andreja Upīša "Laikmetu griežos".

Putniņš bija 5., 6. un 9. Saeimas sasaukuma deputāts. 2001. gadā viņu ievēlēja deputāta amatā Rīgas domē, bet 2010. gadā viņš no politikas izvēlējās aiziet.

Jauns.lv izsaka dziļāko līdzjūtību dramaturga radošajiem tuviniekiem - meitai aktrisei Annai Putniņai, dzīvesbiedrei aktrisei Līgai Liepiņai, dēlam Indriķim un visiem viņa draugiem un talanta cienītājiem.