foto: Margarita Vigule/TonyBet virslīga
Sezonu lieliski sākušās "Daugavpils" vārtsargs Orols atzīts par futbola virslīgas pirmo divu mēnešu labāko spēlētāju
Frenks Dāvids Orols.
Futbols
2024. gada 2. maijs, 12:35

Sezonu lieliski sākušās "Daugavpils" vārtsargs Orols atzīts par futbola virslīgas pirmo divu mēnešu labāko spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Daugavpils" vārtsargs Frenks Dāvis Orols atzīts par "Tonybet" futbola virslīgas pirmo divu mēnešu labāko spēlētāju, bet labākā trenera balvu izpelnījies RFS stūrmanis Viktors Morozs, informē turnīra rīkotāji.

Orols un "Riga" uzbrucējs Marko Regža balsojumā saņēma pa 48 punktiem, bet "Daugavpils" vārtsargam bija vairāk pirmo vietu aptaujā - astoņas pret sešām. Trešais ar 33 punktiem bija RFS pussargs Roberts Savaļnieks, 30 punktus iekrāja viņa komandas biedrs aizsargs Petrs Marešs, 14 punkti bija vēl vienam RFS aizsardzības līnijas spēlētājam Žigam Lipuščekam, bet 13 punktus guva "Valmieras" aizsargs Daniels Balodis.

23 gadus vecais Orols no daugavpiliešu deviņām spēlēm vārtus sargāja astoņās, nespēlējot pret RFS, kas futbolistu īrē Latgales komandai. Piecos mačos Orols palika nepārspēts, kamēr "Daugavpils" šajās spēlēs guva trīs uzvaras un trīsreiz cīnījās neizšķirti.

Orols ir tikai otrais vārtsargs, kurš ieguvis labākā mēneša spēlētāja balvu kopš 2021. gada, kad tas jūnijā menēsī izdevās Rihardam Matrevicam, tobrīd pārstāvot "Valmieru".

Mēneša labākā spēlētāja kandidātus nosaka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga". Pēc tam norisinās Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos.

Tikmēr par marta-aprīļa labāko treneri atzīts RFS galvenais treneris Morozs, kura vadītā vienība pēc pirmā apļa ir pirmajā pozīcijā.

Labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.