foto: EPA/Scanpix
Artūram Kurucam seši punkti uzvarētā Spānijas čempionāta spēlē
Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs (no kreisās).
Basketbols
2024. gada 1. maijs, 22:23

Artūram Kurucam seši punkti uzvarētā Spānijas čempionāta spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Kurucs trešdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva sešus punktus un palīdzēja viņa un Rodiona Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM tikt pie panākuma.

Mursijas vienība savā laukumā ar rezultātu 82:77 (22:24, 16:16, 23:13, 21:24) uzvarēja Saragosas "Casademont".

Artūrs Kurucs spēlēja 13 minūtes un 35 sekundes un realizēja divus no četriem tālmetieniem, kā arī atzīmējās statistikā ar divām atlēkušajām bumbām, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, vienu bloķētu metienu, trīs piezīmēm, iekrāja +/- rādītāju +8 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu četri.

Rodions Kurucs mājinieku rindās nebija iekļauts sastāvā. Viņš nedēļas nogalē Čempionu līgas mačā par trešo vietu spēli noslēdza priekšlaicīgi, tiekot pie potītes savainojuma ceturtās ceturtdaļas izskaņā.

Mursijas komandā rezultatīvākie ar 17 punktiem bija Ludvigs Hakansons un Dilans Eniss, kamēr Saragosas komandā ar 24 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Trejs Bels-Heinss.

Mursijas UCAM ar 20 uzvarām 31 spēlē ir ceturtā, Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" ar 18 panākumiem ieņem astoto vietu, Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas Santjago de Kompostelas "Obradoiro" ar astoņām uzvarām ir 17.vietā, bet "Palencia", kuras rindās spēlē Anžejs Pasečņiks, ar bilanci 5-26 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".