foto: Zane Bitere/LETA
Kaspars Daugaviņš nosauc Latvijas izlases galveno trumpi pārbaudes spēlēs pret Šveici
Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.
Hokejs
2024. gada 26. aprīlis, 12:59

Kaspars Daugaviņš nosauc Latvijas izlases galveno trumpi pārbaudes spēlēs pret Šveici

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases trumpis pārbaudes spēlē pret Šveici būs izmantotā taktika, pirms gaidāmā mača teica Latvijas valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Piektdien Latvijas hokejisti Lozannā plkst.20.45 aizvadīs pirmo no divām pārbaudes spēlēm ar Šveici.

"Ātra un tehniska komanda, kas spēlēs ātru hokeju. Viņi cenšas ar ātrumu un meistarību apspēlēt pretiniekus. Jābūt gataviem taktiski, zinām, ko mēs gribam spēlēt, un galvenais arī kājas "ieslēgt", jo būs jātiek līdzi ātrumos," sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) pretinieku komandu raksturoja Daugaviņš.

Viņš izcēla, ka Latvijas hokejisti uz ledus mēģinās ierobežot pretinieku uzbrukumus un izmantot viņu kļūdas.

"Mūsu trumpis ir mūsu taktika, mēs cenšamies spēlēt cieši un neļaut pretiniekam izveidot ātros uzbrukumus, bet pie viņu kļūdām pašiem vajag skriet pretuzbrukumos un sodīt viņus par to," norādīja Daugaviņš.

Pēdējo reizi abas izlases laukumā tikās pagājušā gada pasaules čempionātā apakšgrupas spēlē, kurā ar 4:3 papildlaikā pārāka bija Latvija.

Treniņnometnes ievadā Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austriju, abās ar 3:2 svinot uzvaru pēcspēles metienos, bet pagājušajā nedēļā latvieši divas reizes ar 2:3 piekāpās somiem.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. 3. un 4. maijā latvieši savā laukumā tiksies ar Norvēģiju.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.