foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Balinska "Panthers" soli no Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas
Floriidas "Panthers" hokejisti ir viena panākuma atstatumā no nākamās kārtas.
Hokejs
2024. gada 26. aprīlis, 09:24

Balinska "Panthers" soli no Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Balinskis ceturtdien nepiedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas spēlē, kurā viņa Floridas “Panthers” komanda izcīnīja uzvaru.

"Panthers" viesos ar rezultātu 5:3 (1:0, 2:2, 2:1) uzvarēja Tampabejas "Lightning" komandu, tādējādi Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām nonākot vadībā ar 3-0.

"Panthers" vadībā izvirzījās mača 11. minūtē, kad precīzs metiens padevās Metjū Tkačakam. Otrās trešdaļas pirmajā minūtē Stīvens Stemkoss rezultātu izlīdzināja, bet vēl pēc divām minūtēm Tailers Motte jau panāca 2:1 mājinieku "Lightning" labā. Viesus no līdzsvara tas neizsita, un vēl līdz perioda beigām vadību atguva pagājušā gada fināliste "Panthers" - trešdaļas desmitajā minūtē Sems Reinhards rezultātu izlīdzināja, bet 17. minūtē Brendons Montūrs.

Trešās trešdaļas desmitajā minūtē Stīvens Lorencs palielināja viesu pārsvaru līdz 4:2, uz ko mājinieki atbildēja ar Nika Pola precīzo metienu 55. minūtē. Mača izskaņā "Lightning" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr izglābties nespēja, ielaižot ripu tukšos vārtos desmit sekundes pirms finālsvilpes. Punktu spēlei ar precīzu raidījumu pielika Tkačaks.

Sērijas ceturtā spēle notiks sestdien Tampā.

Ja sērijā būs nepieciešamas vairāk nekā četras spēles, nākamie mači paredzēti 29. aprīlī "Panthers" laukumā, 1. maijā "Lightning" mājās un 4. maijā "Panthers" arēnā.

Konferences pusfinālā šī pāra uzvarētāju gaida tikšanās ar Bostonas "Bruins" vai Toronto "Maple Leafs". Šajā sērijā ar 2-1 vadībā atrodas "Bruins".

Tāpat vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas ceturtdien nonāca Karolīnas "Hurricanes" vienība, kas Austrumu konferences ceturtdaļfināla trešajā spēlē viesos pieveica Ņujorkas "Islanders" komandu. Pēc diviem zaudējumiem viesos, "Islanders" ceturtdien savā laukumā zaudēja ar 2:3 (0:2, 2:1, 0:0), sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-3.

"Hurricanes" pamatus panākumam ielika jau pirmajā trešdaļā, kad ar precīziem metieniem izcēlās Brents Bērnss un Dmitrijs Orlovs. Otrās trešdaļas trešajā minūtē Pjērs Engvals vienus vārtus mājiniekiem atguva, tomēr jau pēc nepilnām piecām minūtēm Sebastjans Aho atjaunoja viesu divu vārtu pārsvaru. Līdz trešdaļas izskaņai Broks Nelsons vēl pietuvoja "Islanders" līdz 2:3, tomēr turpinājumā vārti vairs netika gūti un ņujorkiešiem nācās samierināties ar trešo zaudējumu pēc kārtas.

Frederiks Andersens uzvarētāju vārtos atvairīja 29 no 31 metiena, kamēr mājinieku vārtsargs Iļja Sorokins tika galā ar 11 no 14 metieniem un pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem tika nomainīts. Viņa vietā laukumā nākušais Semjons Varlamovs atvairīja visus astoņus atlikušos metienus 30 minūtēs. Sērijas ceturtā spēle sestdien tiks aizvadīta turpat Ņujorkā.

Šīs sērijas uzvarētājs "play off" otrajā kārtā, jeb Austrumu konferences pusfinālā tiksies ar Ņujorkas "Rangers" vai Vašingtonas "Capitals" hokejistiem. Tajā sērijā ar 2-0 pašlaik vadībā ir "Rangers".

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.