foto: IMAGO/kolbert-press
Gudļevskis atvaira 47 metienus Vācijas hokeja līgas finālsērijā; Tralmaks atkal gūst vārtus vietas saglabāšanas sērijā
Kristers Gudļevskis spēlē pret Berlīnes "Eisbaren"
Hokejs
2024. gada 21. aprīlis, 20:31

Gudļevskis atvaira 47 metienus Vācijas hokeja līgas finālsērijā; Tralmaks atkal gūst vārtus vietas saglabāšanas sērijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis svētdien Vācijas hokeja līgas finālsērijas trešajā mačā atvairīja 47 metienus, viņa pārstāvētajai Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandi ciešot zaudējumu.

"Fischtown Pinguins" mājās ar 1:2 otrajā pagarinājumā piekāpās Berlīnes "Eisbaren", kas sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-1. Gudļevskis atvairīja 47 metienus, tiekot galā ar 95,92% raidījumu. Latvieti spēles 98. minūtē pārspēja Janniks Veijē.

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ar 4-0 pārspēja "Ingolstadt", bet pusfinālā Brēmerhāfenes vienība ar 4-1 apspēlēja Minhenes "Red Bull".

Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Tikmēr Eduards Tralmaks guva vārtus arī trešajā spēlē par palikšanu Čehijas hokeja ekstralīgā un palīdzēja Kladno "Rytīrži" komandai izcīnīt uzvaru. Kladno vienība izbraukumā Brno ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) uzvarēja "Vsetīn" hokejistus un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-0.

Tralmaks otrā perioda 17. minūtē vairākumā panāca 2:0, gūstot vārtus arī trešajā pārspēļu mačā. Visā spēlē latvietis uz ledus pavadīja 14 minūtes un 50 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Vārtsargs Mareks Mitens palika Kladno komandas rezervē. Pretinieku rindās pieteikumā nebija Patrika Zabusova un Daniela Bērziņa. Arī pagājušajā sezonā "Rytīrži" cīnījās pārspēlēs, kurās ar 4-0 guva panākumu pār Zlīnas "PSG Berani".