foto: Paula Čurkste/LETA
Žagars pēc pusgada pārtraukuma atgriežas laukumā ar uzvaru
Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars.
Basketbols
2024. gada 21. aprīlis, 10:05

Žagars pēc pusgada pārtraukuma atgriežas laukumā ar uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars, kurš nebija spēlējis kopš oktobrī gūtā ceļgala savainojuma, sestdien Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačā atgriezās laukumā ar pieciem punktiem un palīdzēja Viļņas "Wolves" izcīnīt pārliecinošu uzvaru.

"Wolves" izbraukumā ar rezultātu 111:79 (30:13, 30:31, 24:22, 27:13) uzvarēja Arta Ates pārstāvēto Pasvāles "Pieno žvaigzdes".

Žagars jau pirmajā uzbrukumā pēc došanās laukumā atzīmējās ar precīzu tālmetienu. Kopā viņš laukumā bija 11 minūtes un 25 sekundes un realizēja vienu no sešiem tālmetieniem un divus no diviem soda metieniem, kā arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles, vienas kļūdas, divām izprovocētām piezīmēm, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +2 un efektivitātes koeficientu divi.

Mājinieku rindās Ate spēlēja 13 minūtes un 56 sekundes un raidīja grozā vienu no diviem tālmetieniem, tika pie rezultatīvas piespēles, vienas kļūdas, nopelnīja četras piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu un iekrāja +/- rādītāju -18 un efektivitātes koeficientu -3.

Viļņas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Džefrijs Teilors, kamēr Pasvāles vienībā ar 22 punktiem izcēlās Džordans Vatsons un Kadīms Džeks.

Žagars oktobrī Lietuvas čempionāta mačā pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites. Žagaram operācija tika veikta Stambulā un atlabšanas procesu viņš sāka "Fenerbahce" klubā, kas septembrī ar latvieti noslēdza trīs gadu līgumu, bet vēlāk izīrēja Viļņas "Wolves" komandai. 

"Wolves" ar 19 uzvarām 27 mačos LKL turnīra tabulā ierindojas trešajā pozīcijā, bet "Pieno žvaigzdes" ar bilanci 4-23 ir pirmspēdējā 12 komandu konkurencē.

Savukārt

Anžejs Pasečņiks Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva 13 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Palencia" no kārtējā zaudējuma. "Palencia" savā laukumā ar rezultātu 83:91 (14:21, 20:26, 21:19, 28:25) atzina "Granada" pārākumu, piedzīvojot 25.neveiksmi šosezon.

Pasečņiks spēlēja 32 minūtes un 42 sekundes un realizēja sešus no septiņiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī septiņas bumbas zem groziem, trīs rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, viena pārtverta piespēle, bloķēts metiens, trīs piezīmes un astoņi izprovocēti sodi, iekrājot +/- rādītāju +9 un efektivitātes koeficientu 25. Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Keje van der Vūrsts, bet Granadas vienībā ar 15 punktiem izcēlās Kvans Čītems.

Citā mačā Rodiona un Artūra Kurucu pārstāvētā Mursijas UCAM viesos ar 86:97 (22:21, 18:26, 28:32, 18:18) zaudēja "Barcelona". Rodions Kurucs, kurš maču pabeidza priekšlaicīgi piecu piezīmju dēļ, laukumā bija 13 minūtes un 24 sekundes, un, raidot grozā vienu no diviem divu punktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, izcēlās ar pieciem punktiem, kā arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, rezultatīvu piespēli, divām kļūdām, vienu pārtvertu piespēli, vienu izprovocētu sodu un noslēdza maču ar +/- rādītāju -10 un efektivitātes koeficientu nulle. Artūrs Kurucs palika uz rezervistu soliņa.

Vēl Mārcis Šteinbergs un Manrezas "Baxi" mājās ar 90:97 (30:28, 23:21, 9:24, 28:24) piekāpās Andoras "MoraBanc". Šteinbergs spēlēja 15 minūtes un 18 sekundes un raidīja grozā vienu no trijiem divu punktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, gūstot sešus punktus. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, viena pārtverta piespēle, trīs piezīmes, trīs izprovocēti sodi, iekrājot +/- rādītāju -4 un efektivitātes koeficientu trīs.

Mursijas UCAM ar 19 uzvarām 30 spēlēs ir piektā, "Baxi" ar 17 panākumiem ieņem astoto vietu, Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Obradoiro" ar septiņām uzvarām 29 mačos ir 17. vietā, bet "Palencia" ar bilanci 5-25 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Artūrs Strautiņš Itālijas A sērijas spēlē izcēlās ar septiņiem punktiem un palīdzēja Tortonas "Derthona" tikt pie uzvaras. Tortonas vienība savā laukumā ar rezultātu 94:76 (21:22, 23:11, 24:21, 26:22) pārspēja "Pesaro" basketbolistus.

Strautiņš spēlēja 19 minūtes un realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem un vienu soda metienu, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, izprovocēja divas pretinieku piezīmes, iekrāja +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu 12.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Tomaso Baldaso, kamēr Pezāro vienībā ar 22 punktiem izcēlās Markiss Makdafijs.

Lukas Banki trenētā Boloņas "Virtus", kuras rindās spēlē Rihards Lomažs, ar 19 uzvarām 27 spēlēs turnīra tabulā ir otrā, Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" vienība ar bilanci 14-13 ir sestā, bet "Derthona" ar bilanci 14-14 - astotā.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Savukārt Roberts Blumbergs Grieķijas čempionāta spēlē guva sešus punktus, taču viņa pārstāvētā Saloniku "Aris" piedzīvoja neveiksmi. "Aris" savā laukumā ar rezultātu 60:69 (11:19, 21:15, 21:20, 7:15) zaudēja Rodas "Kolossos".

Blumbergs spēlēja 27 minūtes un 16 sekundes un realizēja divus no septiņiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu, iekrāja +/- rādītāju -10 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu trīs.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Vasilis Toliopuls, kurš arī izprovocēja septiņas pretinieku piezīmes, bet starp viesiem ar 20 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Luka Brajkovičs.

"Aris" labāko komandu sešiniekā ar bilanci 13-13 ir piektā, bet Iļjas Gromova pārstāvētā "Lavrio" otrā sešinieka turnīrā ar deviņiem panākumiem 25 spēlēs ieņem desmito vietu.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Aleksa Gulbe Spānijas čempionāta spēlē guva septiņus punktus Saragosas "Casademont" panākumā. "Casademont" savā laukumā ar rezultātu 80:56 (24:15, 17:9, 17:17, 22:15) uzvarēja "Barca CBS" vienību.

Gulbe spēlēja 19 minūtes un 52 sekundes un realizēja divus divu punktu metienus un vienu no trijiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu pretinieču sodu, iekrāja +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu septiņi.

Starp uzvarētājām 15 un 14 punktus guva attiecīgi Leonija Fībiha un Zainabe Dialo, kamēr viešņu rindās ar 19 punktiem rezultatīvākā bija Marija Pendade-Mendesa.

Saragosas basketbolistes ar 24 uzvarām 30 cīņās turnīra tabulā ieņēma trešo vietu 16 komandu čempionātā un nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs.

Pagājušajā sezonā par Spānijas čempionēm kļuva "Valencia" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 2-0 pārspēja tobrīd Gulbes pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida".