"Prometey" kļūst par LIBL čempioniem

Slobožanskas "Prometey" sestdien Tallinā otro sezonu pēc kārtas kļuva par "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempioni.

gallery icon
Basketbols
2024. gada 20. aprīlis, 23:06

"Prometey" nosargā savu LIBL čempiona titulu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Slobožanskas "Prometey" sestdien Tallinā otro sezonu pēc kārtas kļuva par "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempioni.

"Prometey" finālā ar 91:83 (29:25, 14:26, 23:9, 25:23) pārspēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Starp uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Džans Klavels, Tajs Odiase pievienoja 18 punktus, bet Deivids Kenedijs iekrāja 16 punktus un 12 atlēkušās bumbas.

Tallinas vienībā Kregors Hermets izcēlās ar 27 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, kamēr Severi Kaukiainens guva vēl 16 punktus.

Abas komandas pamatturnīrā ieņēma pirmās divas vietas - 30 spēlēs tallinieši izcīnīja 29 uzvaras, bet "Prometey" tika pie 26 panākumiem. Savstarpējās spēlēs vienības izcīnīja uzvaras savā laukumā (103:72 Rīgā un 80:65 Tallinā).

Igaunijas komanda ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Parnu Sadam" un pusfinālā ar 2-1 guva virsroku pār "Ventspili". Ukrainas vienībai abās sērijās pietika ar diviem mačiem, cīnoties attiecīgi ar "Ogri" un "VEF Rīga".

Piektdien Rīgā bronzas spēlē "VEF Rīga" ar rezultātu 84:76 uzvarēja "Ventspili".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startēja "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tika noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notika viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.