foto: NICLAS JÖNSSON/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Ābolam trīs punktu spēle Zviedrijas pusfinālā; Gudļevskis ieved komandu DEL finālā
Rodrigo Ābols.
Hokejs
2024. gada 10. aprīlis, 10:18

Ābolam trīs punktu spēle Zviedrijas pusfinālā; Gudļevskis ieved komandu DEL finālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols otrdien Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfināla trešajā mačā izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, viņa pārstāvētājai Engelholmas "Rogle", izcīnot trešo panākumu.

"Rogle" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 0:1, 1:0) papildlaikā pārspēja "Vaxjo" vienību un sērijā līdz četriem panākumiem panākot 3-0.

Mača ceturtajā minūtē Ābols ar precīzu metienu noslēdza vairākumu, bet pēc tam otrās trešdaļas vidū asistēja Līnusam Sandīnam, kurš arī guva vārtus vairākumā, panākot 2:0.

Savukārt otrā papildlaika ievadā pēc Ābola un Sandīna piespēlēm vairākumā viesu vārtsargu pārspēja Lukass Ekestols-Junsons, atnesot mājiniekiem trešo uzvaru pusfinālā.

Ābols uz ledus bija 23 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā piecas reizes meta pa vārtiem, uzvarēja 14 iemetienos no 21 un noslēdza maču ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Rogle" pamatturnīru noslēdza devītajā vietā un astotdaļfināla sērijā ar 2-0 pārspēja "Timra", bet ceturtdaļfinālā ar 4-0 tika pie panākuma pār Kārlstades "Farjestad". 

Otrā pusfināla sērijā Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK ar 2-0 ir vadībā pret Gēteborgas "Frolunda".

Tikmēr Kristers Gudļevskis Vācijas hokeja līgas (DEL) pusfināla sērijas piektajā mačā aizvadīja "sauso" spēli un palīdzēja Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" sasniegt finālu.

"Fischtown Pinguins" mājās ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) guva panākumu pār Minhenes "Red Bull" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-1.

Piektajā sērijas spēlē Gudļevskis atvairīja visus 32 pretinieku metienus, aizvadot "sauso" spēli.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Filips Brugisers, kamēr vienu reizi ripu viesu vārtos raidīja Jans Urbass.

Otrā pusfinālā Berlīnes "Eisbaren" ar 3-1 ir vadībā pār Štraubingas "Tigers".

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā ar 4-0 pārspēja "Ingolstadt".

Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.