foto: AFP/Scanpix
Ābols iekļūst Zviedrijas ceturtdaļfinālā; Freibergam vārti Čehijas ceturtdaļfinālā
Latvijas hokeja izlases aizsargs Ralfs Freibergs.
Hokejs
2024. gada 16. marts, 19:52

Ābols iekļūst Zviedrijas ceturtdaļfinālā; Freibergam vārti Čehijas ceturtdaļfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols sestdien Zviedrijas hokeja līgas (SHL) izslēgšanas spēļu pirmās kārtas jeb astotdaļfināla otrajā mačā tika pie rezultatīvas piespēles un palīdzēja Engelholmas "Rogle" izcīnīt uzvaru, kas nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

"Rogle" izbraukumā ar 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) pārspēja "Timra" un sērijā līdz divām uzvarām bija pārāka ar 2-0.

Ābols asistēja viesu otrajos vārtos, kad pēc viņa un Lukasa Ekestola-Junsona piespēlēm vairākumu pirmajā trešdaļā ar precīzu metienu noslēdza Albins Sundsviks.

Latvijas hokejists kopā uz ledus pavadīja 18 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā uzvarēja sešos no 17 iemetieniem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

"Rogle" pamatturnīru noslēdza devītajā vietā un izslēgšanas spēles sāka no astotdaļfināla, kamēr Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK ierindojās trešajā pozīcijā un "play-off" sāks no ceturtdaļfināla. 

Savukārt Kristiāns Rubīns un Ērnšeldsvīkas "MoDo" pamatturnīrā ieņēma 11. vietu un neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

Latvijas aizsargs Ralfs Freibergs Pardubicē guva vārtus Hradeckrālovas "Mountfield" zaudējumā Čehijas hokeja ekstralīgas ceturtdaļfināla mačā.

"Mountfield" viesos ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) zaudēja Pardubices "Dynamo", sērijā nonākot iedzinējos ar 0-2. Freibergs 49. minūtē vienādos sastāvos izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1.

Freibergs 17 minūtēs un 11 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, nopelnīja četras soda minūtes, kuru laikā vārti zaudēti netika, un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

50. minūtē Rihards Pāniks lielajā vairākumā rezultātu izlīdzināja, bet uzvaras vārtus sešas sekundes pirms pamatlaika beigām guva Roberts Kousals.

Nākamās divas spēles sērijā līdz četrām uzvarām otrdien un trešdien "Mountfield" hokejisti aizvadīs savā laukumā.