foto: OLA WESTERBERG/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Ābola "Rogle" papildlaikā atstāj Rubīnu un "MoDo" ārpus izslēgšanas spēlēm
Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2024. gada 13. marts, 10:03

Ābola "Rogle" papildlaikā atstāj Rubīnu un "MoDo" ārpus izslēgšanas spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns otrdien noslēdza sezonu Zviedrijas hokeja līgā (SHL), viņa pārstāvētajai Ērnšeldsvīkas "MoDo" zaudējot cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

"MoDo" viesos ar rezultātu 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1) zaudēja uzbrucēja Rodrigo Ābola pārstāvētajai Engelholmas "Rogle".

Ērnšeldsvīkas komandai izslēgšanas turnīra sasniegšanai būtu pieticis ar diviem punktiem, taču Daniela Zāra papildlaikā gūtie vārti aizšķērsoja Rubīnam un viņa kolēģiem ceļu uz "play-off". "MoDo" sezonu būtu turpinājusi arī, ja "Orebro" neizcīnītu vairāk par vienu punktu, taču Erebrū hokejisti pēdējā kārtā uzvarēja pēcspēles metienu sērijā, abām vienībām pamatturnīru beidzot ar vienādu punktu skaitu, bet pēc papildrādītājiem augstāk bija sāncenši.

Ābols uz ledus bija 17 minūtes un 55 sekundes, kuru  laikā divreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja desmit no 15 iemetieniem un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Rubīns nebija viesu komandas pieteikumā.

Ar zaudējumu pamatturnīru noslēdza uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK, kas viesos ar rezultātu 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) zaudēja Gēteborgas "Frolunda". Dzierkals spēlēja 11 minūtes un 14 sekundes, vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. 

Šellefteo komanda ar 97 punktiem 52 spēlēs turnīra tabulā bija trešā, "Rogle" ar 70 punktiem ieņēma devīto vietu, bet "MoDo" ar 67 punktiem bija 11.pozīcijā 14 komandu konkurencē. "Rogle" izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar "Timra" vienību, bet AIK "play-off" sāks no ceturtdaļfināla.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.