foto: ZUMAPRESS.com
VIDEO: Balinskim rezultatīva piespēle AHL; Zīlem divi vārti Čehijā
Uvis Balinskis.
Basketbols
2024. gada 19. februāris, 10:21

VIDEO: Balinskim rezultatīva piespēle AHL; Zīlem divi vārti Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Uvis Balinskis svētdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē tika pie rezultatīvas piespēles un palīdzēja Šarlotas "Checkers" izcīnīt panākumu.

Šarlotas vienība savā laukumā ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) uzvarēja Springfīldas "Thunderbirds".

Balinskis asistēja mājinieku otrajos vārtos, kad pēc viņa un Metjū Kīrsteda piespēlēm viesu vārtos ripu raidīja Raiens Makalisters un panāca 2:1 "Checkers" labā. Latvijas hokejists arī atzīmējās statistikā ar diviem metieniem pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Sezonā kopumā Balinskim 24 AHL mačos ir divi gūti vārti, 13 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +1.

"Checkers" ar 53 punktiem 49 spēlēs Austrumu konferences turnīrā tabulā atrodas septītajā vietā.

Savukārt Kristaps Zīle svētdien guva divus vārtus Čehijas hokeja esktralīgas spēlē, savukārt uzbrucēji Eduards Tralmaks un Rihards Bukarts pretiniekus pārspēja pa vienai reizei.

Aizsargu Zīles un Jāņa Jaka pārstāvētā Litvīnovas "Verva" viesos ar rezultātu 2:5 (1:0, 0:3, 1:2) atzina Tršinecas "Ocelārži" pārākumu.

Spēles 71. sekundē Zīle pēc iemetiena izdarīja raidījumu no distances un panāca 1:0, bet 48. minūtē latvietis ar metienu no zilās līnijas guva spēles pēdējos vārtus. Šosezon Zīle 45 mačos guvis četrus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Riharda un Roberta Bukartu pārstāvētā Vītkovices "Ridera" izbraukumā ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja "Olomouc".

Rihards Bukarts pirmās trešdaļas 18. minūtē kritienā vārtu priekšā raidīja ripu tīklā, vairākumā panākot 1:0. Viņš šosezon Čehijā 12 cīņās izcēlies ar četriem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Neveiksmju joslā atgriezās Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīrži", kas ar vārtsargu Mareku Mitenu rezervē mājās ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Plzeņas "Škoda".

Tralmaks nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām vairākumā bija pirmais pie atlēkušās ripas un tobrīd panāca 3:1. Latviešu uzbrucējam šajā sezonā 46 cīņās ir 20 precīzi metieni un astoņas rezultatīvas piespēles.

Vēl svētdien Hradeckrālovas "Mountfield" ar aizsargu Ralfu Freibergu sastāvā viesos ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) uzveica Karlovi Vari "Energia".

No latviešu pārstāvētajām komandām visaugstāk turnīra tabulā ir "Verva", kas ieņem sesto vietu.