foto: IMAGO/Oliver Vogler
Krištopānam un Melzungenei pamatīgs fiasko pret Eiropas labāko komandu
“Melsungen” komandai un Dainim Krištopānam (stūrī pa labi) Vācijas bundeslīga pēc gara pārtraukuma atsākusies ar ļoti neveiksmīgu spēli.
Citi sporta veidi
2024. gada 12. februāris, 09:57

Krištopānam un Melzungenei pamatīgs fiasko pret Eiropas labāko komandu

Jauns.lv

Vācijas bundeslīgā handbolā pirmajā spēlē pēc pusotra mēneša pārtraukuma Daiņa Krištopāna pārstāvētā “Melsungen” izbraukumā ar 24:39 (11:16) zaudēja EHF Čempionu līgas uzvarētājiem un pašreizējiem līderiem “Magdeburg”.

Ja decembrī savā laukumā pret kontinenta spēcīgāko komandu Melzungene izrāva neizšķirtu, tad pretinieka laukumā nesanāca gandrīz nekas. Pirmajā 21. minūtē viesi guva tikai četrus vārtus, par spožu zvaigzni padarot mājinieku vārtsargu šveicieti Nikolā Portneru. Par šīm minūtēm jāsaka – ne tik laba bija Magdeburga, cik bikla uzbrukumā Melzungene. Spēles iznākums tika izšķirts šajos brīžos, bet spēles izskaņā rezultāts kļuva graujošs. Jau pirmajā puslaikā “Melsungen” uzbrukumā mēģināja spēlēt ar septiņiem spēlētājiem un bez vārtsarga, nereti to darīja arī pēc pārtraukuma, taču izmantotais vairākums nereti mijās ar pašu kļūdām un bumbām tukšos vārtos.

Starp viesiem rezultatīvākais ar septiņiem gūtiem vārtiem bija Rodžeri Moraess, kamēr mājinieku rindās ar pieciem precīziem metieniem izcēlās Tims Hornke, Januss Smarasons, Miks Damgords-Nilsens un Fēlikss Klārs. Dainis Krištopāns šoreiz guva četrus vārtus ar deviņiem mēģinājumiem. Turnīra tabulā “Melsungen” atkāpusies uz piekto vietu – līdz līderiem “Magdeburg” tagad ir deviņi punkti, handikaps pār sestajā vietā (rudenī Eiropas kausu turnīros spēlēs labāko piecnieks) esošo “Burgdorf-Hannover” sarucis līdz sešiem punktiem.

Pagājušajā sezonā Melzungenes komandas ierindojās devītajā pozīcijā 18 komandu konkurencē.