foto: STT-Lehtikuva/Sipa USA/ Vida Press
Somijas U-20 hokejisti sagādā zviedriem pirmo zaudējumu; ASV sagrauj slovākus
Somijas hokejisti priecājas par uzvaru pār zviedriem.
Hokejs
2023. gada 31. decembris, 19:08

Somijas U-20 hokejisti sagādā zviedriem pirmo zaudējumu; ASV sagrauj slovākus

Jauns.lv/LETA

Somijas hokejisti svētdien Gēteborgā pēcspēles metienos svinēja uzvaru pasaules U-20 čempionāta B grupas pēdējā spēlē, pieveicot Zviedriju un iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Somija uzvarēja ar 5:4 (2:0, 1:4, 1:0, 0:0, 1:0).

Somus vadībā ar precīziem metieniem izvirzīja Tommi Menniste un Lenni Hemēnaho.

Zviedri līdz 27.minūtes beigām atspēlējās ar Isaka Borna un Jonatana Lekerimeki metieniem, bet 37 sekundes vēlāk somi vēlreiz izvirzījās vadībā, "golu" vairākumā iemetot Kasperam Haltunenam.

104 sekundes vēlāk zviedri vēlreiz panāca izlīdzinājumu ar Teo Lindsteina metienu, bet 4:3 35.minūtē vairākumā panāca Filips Bisteds.

Divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām somi vārtsargu Nou Vali nomainīja pret laukuma spēlētāju, un 63 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja Jani Nīmans.

Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos Lekerimeki jau pirmajā sērijā guva vārtus, ceturtajā sērijā rezultātu izlīdzinot Konstam Heleniusam. Piektajā sērijā vārtus guva Nīmans, somiem pārspējot grupas uzvarētājus.

A grupā ar desmit punktiem Četrās spēlēs uzvarēja Zviedrija, sešus punktus trīs cīņās ir sakrājusi Kanāda, četrās spēlēs Somija un Latvija ir sakrājusi attiecīgi piecus un trīs punktus, bet Vācijai ir trīs punkti trīs mačos.

Latvijas juniori A grupā ar 0:6 zaudēja Zviedrijai, ar 0:10 - Kanādai un ar 0:4 - Somijai, bet ar 6:2 pārspēja Vāciju.

Svētdien pēdējā šīs grupas mačā Vācijas hokejisti tiksies ar Kanādu.

Ja Vācija gūs kaut punktu, Latvija cīnīsies par palikšanu elites divīzijā. Pretējā gadījumā latvieši spēlēs ceturtdaļfinālā.

B grupā ASV cīņā par pirmo vietu grupā ar 10:2 (2:1, 3:1, 5:0) pārspēja Slovākijas vienaudžus, trīs vārtus gūstot Ratgeram Makgrortijam.

ASV izlasē pa trim punktiem sakrāja arī Gevins Brindlijs (2+1), Katers Gotjē (1+2) un Leins Hatsons (0+3), bet divus vārtus guva Aizeks Hovards.

Lai arī amerikāņi tikai nedaudz vairāk meta pa vārtiem (44:40), viņu vārtsargs Trejs Ogastīns metienus atvairīja krietni sekmīgāk, tiekot galā ar 38 raidījumiem.

B grupā ar 11 punktiem četrās spēlēs uzvarēja ASV, bet otro vietu ar deviņiem punktiem ieņēma Slovākija. Trīs spēlēs četri punkti ir Čehijai, trīs - Šveicei, bet Norvēģija četrās spēlēs ir palikusi bez punktiem un cīnīsies par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Pēdējā grupas spēlē svētdien cīņā par trešo vietu grupā tiksies Čehija un Šveice.

Četras grupu labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, bet piektajā vietā esošā komanda aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Meistarsacīkstes no 26.decembra līdz 5.janvārim norisinās Gēteborgā.