foto: Edijs Pālens/LETA
Kādreizējais Rīgas “Dinamo” galvenais treneris okupantu līgas klubam vairs nav vajadzīgs
Valērijs Kuļibaba 2021. gada novembrī vēl vadīja Rīgas "Dinamo".
Hokejs
2023. gada 8. decembris, 16:25

Kādreizējais Rīgas “Dinamo” galvenais treneris okupantu līgas klubam vairs nav vajadzīgs

Jauns.lv

No darba Kontinentālās hokeja līgas (KHL), ko pēdējos gados esam pasākuši dēvēt par okupantu līgu, klubā Čeļabinskas “Traktor” ticis atlaists kādreizējais Rīgas “Dinamo” galvenais treneris un Latvijas hokeja izlases treneris Valērijs Kuļibaba, vēsta pats klubs.

Čeļabinskas “Traktor” klubs savā mājaslapā vēsta, ka pateicas par padarīto darbu Latvijas hokeja speciālistam. “Traktor” vēsta, ka Kuļibaba vienībai pievienojies starpsezonā, kļūstot par tābrīža komandas galvenā trenera Anvara Gatijatuļina palīgu. Oktobra sākumā par kluba galveno treneri tik iecelts kādreizējais komandas hokejists Aleksejs Zavaruhins, kura palīgu korpusā Kuļibabam vieta vairs nav atradusies.

Kuļibaba pārcēlās uz KHL 2023. gada vasarā, kad Latvijas Sporta likumā jau bija noteikts, ka tiem spēlētājiem un treneriem, kuri strādā agresorvalsts čempionātos, aizliedz saņemt valsts finansējumu, kā arī jebkādā statusā atrasties izlasē.

KHL joprojām ir divu klubu galvenie treneri no Latvijas – Leonīds Tambijevs vada Vladivostokas “Admiral”, bet Viktors Ignatjevs ir Pekinas “Kuņluņ Red Star” un Ķīnas valstsvienību. Savukārt Sergejs Naumovs strādā par Maskavas CSKA vārtsargu treneri.

Šobrīd 47 gadus vecais Kuļibaba ir pārstāvējis dažādas Latvijas jaunatnes hokeja izlases un ilgus gadus spēlējis Latvijas virslīgā, bet leģionāra maizē pabijis arī Krievijā, Vācijā un Somijā. Pēc hokejista karjeras beigām Kuļibaba kļuva par treneri. Galvenā trenera amatā darbojies pārsvarā ar jauniešu komandām “Liepājas Metalurgs”, “Jelgava”, kā arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgā spēlējošajās Kišiņevas “Platina” un HK “Rīga”. Pieaugušo hokejā vadījis HK “Zemgale” un 2021. gadā vairāk nekā mēnesi pabijis pie Rīgas “Dinamo” stūres. Tāpat Kuļibaba bijis par palīgu arī darbā ar Latvijas vīriešu valstsvienību.