foto: Grobiņas SC/LFS
Grobiņas SC/LFS svin svarīgu uzvaru un izcīna ceļazīmi uz futbola virslīgu
Grobiņas SC/LFS futbolisti kļuva neaizsniedzami saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu "Optibet" Latvijas futbola virslīgā.
Futbols
2023. gada 4. novembris, 15:27

Grobiņas SC/LFS svin svarīgu uzvaru un izcīna ceļazīmi uz futbola virslīgu

Jauns.lv/LETA

Grobiņas SC/LFS futbolisti sestdien "Optibet" Nākotnes līgā (ONL) svinēja uzvaru un kļuva neaizsniedzami saviem tiešajiem konkurentiem cīņā par vietu "Optibet" Latvijas futbola virslīgā.

Grobiņas SC/LFS mājas spēlē ar 1:0 (1:0) pieveica Saldus "Leevon".

Vienīgos vārtus 31.minūtē guva Marks Kurtišs.

Tuvākā konkurente "Skanstes SK" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās JDFS "Alberts".

Vārtus 29.minūtē guva Roberts Adītājs.

Turnīra tabulā pirmo vietu ar 64 punktiem ieņem "Riga" dublieru klubs, kas virslīgā iekļūt nevar un visas 26 spēles jau aizvadījis. Grobiņas SC/LFS ir par punktu un spēli mazāk, saglabājot iespēju uzvarēt ONL čempionātā, bet trešo vietu 14 komandu čempionātā ar 56 punktiem 25 spēlēs ieņem "Skanstes SK", kura piedalīsies pārspēlēs ar virslīgas devītās vietas ieguvējiem.

"Optibet" Nākotnes līgas pirmās vietas ieguvēja iegūst tiesības nākamajā sezonā spēlēt "Optibet" virslīgā, bet otrās vietas ieguvēja - aizvadīt pārspēles ar virslīgas devīto labāko komandu. "Dinamo Rīga" un "Rēzekne", kas ONL čempionātā ieņems 13. un 14.vietu, zaudēs tiesības līgā spēlēt arī 2024.gadā un dos vietu labākajām otrās līgas pārstāvēm. Savukārt komanda, kas 2023.gada čempionātā ieņems 12.vietu, divās pārspēlēs tiksies ar otrās līgas komandu, kura 2023.gada čempionātu noslēgs trešajā vietā.