foto: AFP/Scanpix
"Liverpool" papildina sastāvu ar ungāru talantu Soboslai
Ungāru pussargs Dominiks Soboslai.
Futbols
2023. gada 3. jūlijs, 11:11

"Liverpool" papildina sastāvu ar ungāru talantu Soboslai

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubs "Liverpool" no Vācijas bundeslīgas komandas "Leipzig" iegādājies ungāru pussargu Dominiku Soboslai.

Leipcigas klubs par 22 gadus veco futbolistu saņems 60 miljonus britu mārciņu jeb aptuveni 76 miljonus eiro. Ar pussargu plānots noslēgt piecu gadu līgumu.

Par daudzpusīgo futbolistu interesi izrādīja arī Ņūkāslas "United".

Liverpūles komandai nepieciešams stiprināt laukuma vidusdaļu pēc tam, kad komandu pameta Džeimss Milners, Nabī Keitā un Alekss Oksleids-Čemberleins, bet Fabio Karvaļu izīrēts "Leipzig" vienībai. Jūnijā vienība iegādājās argentīnieti, Pasaules kausa ieguvēju Aleksi Makalisteru.

Liverpūliešiem neizdevās piesaistīt Džūdu Belingemu un Meisonu Mauntu.

Soboslai Leipcigas komandai pievienojās 2021. gadā un šajā laikā 92 mačos izcēlies ar 20 gūtiem vārtiem. Pirms tam viņš pārstāvēja "Salzburg" komandu, bet profesionāļa gaitas sāka citā Austrijas klubā "Liefering".

Ungārijas izlases sastāvā Soboslai laukumā devies 32 spēlēs un guvis septiņus vārtus. Kopš pērnā gada viņš ir valstsvienības kapteinis.

"Liverpool" aizvadītajā sezonā premjerlīgā ieņēma piekto vietu, UEFA Čempionu līgā apstājās izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet FA Kausā un Līgas kausā izstājās ceturtajā kārtā.