foto: SprintCyclingAgency©2023
Jaunais krievu riteņbraucējs par kara atbalstīšanu tiek izslēgts no aprites; vainīgi esot hakeri
Savelija Lapteva sociālo tīklu kontos gan nekas cits neliecina par hakeru aktivitātēm.
Citi sporta veidi
2023. gada 6. jūnijs, 15:40

Jaunais krievu riteņbraucējs par kara atbalstīšanu tiek izslēgts no aprites; vainīgi esot hakeri

Jauns.lv

18 gadus vecais krievu riteņbraucējs Savelijs Laptevs ticis izslēgts no sporta veida aprites, jo pārkāpis starptautiskās riteņbraukšanas savienības (UCI) noteiktos ierobežojumus, vēsta “Inside the Games”.

UCI noteikumi paredz, ka Krievijas un Baltkrievijas riteņbraucējiem ir atļauts piedalīties sacensībās kā neitrāliem sportistiem, kamēr viņi neizrāda atbalstu Ukrainā notiekošajai karadarbībai. Puisis esot sociālajos tīklos spiedis “patīk” ierakstiem, kas atbalsta Krievijas uzsākto militāro agresiju.

Puusaudža tēvs Georgijs Laptevs apgalvo, ka viņa dēla izslēgšana no UCI sacensībām ir "pārpratums", apgalvojot, ka viņa sociālo tīklu konts esot "uzlauzts".

Savelijs Laptevs, kurš pagājušā gada decembrī parakstīja līgumu ar Kazahstānas komandu “Astana Qazaqstan DT”, ir kļuvis par jaunāko Krievijas riteņbraucēju, kuram liegta iespēja piedalīties UCI sacensībās, jo viņš neatbilst kritērijiem, ziņo Krievijas oficiālā valsts ziņu aģentūra TASS.

Saskaņā ar UCI noteikumiem Krievijas un Baltkrievijas riteņbraucēji varēs atgriezties sacensībās kā individuāli neitrāli sportisti, ja vien viņi sociālajos plašsaziņas līdzekļos vai intervijās nav pauduši atbalstu Krievijas iebrukumam Ukrainā un nav saistīti ar armiju.

Grigorijs Laptevs aģentūrai TASS pastāstīja, ka viņa 18 gadus vecais dēls piektdien (2. jūnijā) no UCI saņēmis informāciju, ka viņš "esot spiedis “patīk” ierakstiem sociālajos tīklos par politisko situāciju".

"Savelijs jau ir nosūtījis vēstuli UCI, kurā paskaidrojis, ka viņam ar to nav nekāda sakara," sacīja sportista tēvs. "Es nesaprotu, kā tas varēja notikt, iespējams, viņa konts tika uzlauzts. Tuvākajās 10 dienās viņam nav plānoti nekādi starti, tāpēc man ir grūti pateikt, vai viņš varēs turpināt startēt “Astana” komandā.

Krievijas mediji par notikušo nekautrējas lietot skaļus un agresīvus virsraksts, piemēram, “UCI nogalina jaunā krievu riteņbraucēja karjeru”, aizmirstot, ka ar “nogalināšanu” nodarbojas tieši viņu tautieši.

Laptevs tika atstādināts mazāk nekā nedēļu pēc tam, kad kļuva zināms, ka UCI ir bloķējusi olimpisko medaļnieču Anastasijas Voinovas un Marijas Novolodskas, kā arī paralimpiskā riteņbraucēja Alekseja Obidenova dalību sacensībās.

Savukārt Krievijas riteņbraucējiem Gļebam Siricam un Aleksejam Medvedevam ticis atļauts atgriezties sacensībās, kas nozīmē, ka viņi varēs piedalīties UCI pasaules čempionātā, kas augustā norisināsies Glāzgovā.