Jelgavnieki sagaida savus pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļniekus

Šodien no pasaules čempionāta atgriezās Latvijas hokeja izlase, kura guva vēsturisku panākumu un izcīnīja bronzas medaļas. Pēc pirmā sagaidīšanas viļņa ...

gallery icon
9
Sporta zvaigznes
2023. gada 29. maijs, 21:21

FOTO: Latvijas izlases hokejistus Renāru Krastenbergu un Danu Ločmeli sagaida vēl viens pārsteigums dzimtajā Jelgavā

Jauns.lv

Šodien no pasaules čempionāta atgriezās Latvijas hokeja izlase, kura guva vēsturisku panākumu un izcīnīja bronzas medaļas. Pēc pirmā sagaidīšanas viļņa Rīgā pie Brīvības pieminekļa Jelgavas hokejistus Renāru Krastenbergu un Danu Ločmeli sagaidīja vēl viens pārsteigums – kupls sagaidītāju pulks viņu dzimtajā pilsētā Jelgavā.

Latvijas krāsās krāsotā lidmašīna, ar kuru šodien mājās atgriezās mūsu hokeja izlase, zemā lidojumā pārlaidās Brīvības piemineklim, kura pakājē pulcējās komandas atbalstītāji. Pēc policijas aplēsēm, hokejistus Rīgā sagaidīja ap 30 000 līdzjutēju, tostarp daudzi jelgavnieki. Hokejistiem muzikālu sveicienu sarūpēja grupa "Prāta vētra", kuras puiši arī nākuši no Jelgavas, informē Jelgavas pašvaldības iestādē "Sporta servisa centrs".

Pēc tikšanās ar līdzjutējiem pie Brīvības pieminekļa hokeja izlase devās uz Rīgas pili, kur tikās ar valsts augstākajām amatpersonām, bet pēc tam devās uz mājām. Jelgavas Ledus sporta skolas bijušajiem audzēkņiem Renāram Krastenbergam un Danam Ločmelim gan līdz tam nācās vēl laiku pagaidīt – pie pilsētas zīmes viņus sagaidīja motokluba "Zemgales leģions" motobraucēji un pavadīja līdz pat Jelgavas ledus hallei, kur viņus sagaidīja ap 1500 līdzjutēju un Jelgavas pilsētas amatpersonas.

Pie Brīvības pieminekļa sagaida hokejistus

Fani sagaida hokejistus pie Brīvības pieminekļa.

gallery icon
132

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsvēra, ka šis ir ļoti skaists pilsētas svētku noslēgums un, ka tagad Jelgava ar pilnu pārliecību var sevi saukt par Latvijas hokeja galvaspilsētu – mūsu pilsētas hokeja klubs ir ne vien divkārtēji valsts čempioni, bet tagad arī divi jelgavnieki kaldinājuši Latvijas hokeja izlases panākumu.

Hokejisti tika sagaidīti ar skaļām ovācijām, un klātesošie rindā pēc autogrāfiem un iespējas nofotografēties kopā ar bronzas medaļniekiem stāvēja ilgāk nekā stundu. Puiši nepaguruši parakstīja lapiņas, telefonu vāciņus, kreklus, karodziņus, cepures, smaidīja un bildējās ar katru, kurš to vēlējās.

"Tas ir fantastiski! Mēs ar Loču neko tādu negaidījām – mūs pārsteidza jau Rīgā, bet tas, kas notiek šeit, liek pat asarām saskriet acīs. Jelgava, mums ir bronza!" saviļņots bija Krastenbergs.

Renārs Krastenbergs pasaules čempionātā piedalījās septiņās spēlēs, uz ledus pavadot 70 minūtes un 26 sekundes. Viņš izdarīja septiņus metienus pa pretinieku vārtiem. Danam Ločmelim šī bija debija pasaules hokeja čempionātā hokeja izlases sastāvā, un Dans čempionātā piedalījās deviņās spēlēs, pavadīja uz ledus 67 minūtes un trīs sekundes, guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Jāpiebilst, ka Latvijas hokeja izlases sastāvā bija arī Jelgavas HK "Zemgale/LBTU" un Jelgavas Ledus sporta skolas galvenais treneris Artis Ābols, video treneris Pēteris Groms, ekipējuma menedžeris Andis Leitis un dakteris Agnis Otvars, kā arī bijušais Jelgavas Ledus sporta skolas audzēknis rīdzinieks Kārlis Čukste.