foto: Edijs Pālens/LETA
Banki pēc sezonas beigām atvadās no Strasbūras komandas
Luka Banki nepaliks Strasbūras vienībā, kuru nepilnu sezonu pārstāvēja Rodions Kurucs un dažus mēnešus arī Kaspars Bērziņš.
Basketbols
2023. gada 27. maijs, 11:06

Banki pēc sezonas beigām atvadās no Strasbūras komandas

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki piektdien pēc Strasbūras SIG komandas apstāšanās Francijas čempionāta ceturtdaļfinālā atvadījās no savas šosezon vadītās vienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau iepriekš izskanēja informācija, ka Banki nepaliks Strasbūras vienībā, kuru nepilnu sezonu pārstāvēja Rodions Kurucs un dažus mēnešus arī Kaspars Bērziņš.

Strasbūras basketbolisti Francijas čempionāta ceturtdaļfināla sērijā ar 0-2 zaudēja ULEB Eirolīgas pusfinālistei "Monaco". FIBA Čempionu līgā Banki vadītā vienība iekļuva labāko astoņniekā, bet Francijas kausā sasniedza pusfinālu.

Strasbūras vienība ar 17 panākumiem 34 cīņās ieņēma astoto 18 Francijas čempionāta komandu vidū un kā pēdējā iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā. Banki komandu pārņēma pēc astotās kārtas, kad tā ar bilanci 1-7 bija pēdējā vietā, bet turpmākajos 26 mačos svinēja 16 uzvaras, šajā nogrieznī piekāpjoties tikai ULEB Eirolīgas klubiem "Monaco" (19-7) un Vilērbānas ASVEL (18-8).

2021./2022.gada sezonas sākumā Banki pārņēma neveiksmīgi turnīru sākušās Itālijas komandas Pezāro "Victoria Libertas" grožus un arī to ieveda izslēgšanas turnīrā.

No 2013. līdz 2015.gadam itāļu speciālists bija Eirolīgas kluba Milānas "Emporio Armani" galvenais treneris. 2014.gadā Banki kļuva par Itālijas čempionu un Eirolīgas ceturtdaļfinālistu, bet gadu vēlāk ar komandu izcīnīja pirmo vietu A sērijas pamatturnīrā.

Tāpat viņš strādājis citās Itālijas komandās, kā arī vadījis Vācijā, Grieķijā un Krievijā. Pirms divām sezonām Banki strādāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" fārmklubā Longailendas "Nets", kas spēlē Attīstības jeb G līgā.

Latvijas izlasi Banki vada no 2021.gada aprīļa un viņa vadībā valstsvienība pirmo reizi kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, kas norisināsies šī gada vasaras beigās. Līgums ar Banki ir pagarināts līdz 2025.gadā Rīgā gaidāmajam Eiropas čempionātam.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās