foto: AP/Scanpix
Balinskis spēlēs NHL klubā Floridas "Panthers"
Uvis Jānis Balinskis 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā
Hokejs
2023. gada 18. aprīlis, 23:31

Balinskis spēlēs NHL klubā Floridas "Panthers"

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis noslēdzis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers", otrdien ziņo klubs. "Panthers" ģenerālmenedžeris Bils Zito otrdien paziņoja, ka līgums ar aizsargu ir noslēgts uz vienu gadu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Balinskis ir produktīvs aizsargs, kurš ir ir pierādījis savu iespaidīgo prasmju kopumu abos laukuma galos elites līmenī Eiropā," sacīja Zito.

Šosezon Balinskis Liberecas "Bīlī Tygrži" vienības rindās pamatturnīra 50 cīņās sakrāja 35 (11+24) rezultativitātes punktus, kļūstot par komandas piekto rezultatīvāko spēlētāju, bet izslēgšanas cīņās, kurās Liberecas vienība cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, viņa kontā desmit spēlēs ir septiņi (1+6) punkti.

Balinskis kā vienīgais komandas aizsargs pārsniedza desmit gūto vārtu barjeru un kļuva par rezultatīvāko aizsargu vienībā.

Balinskim līgums ar Liberecas vienību bija vēl arī nākamajai sezonai.

Aizsargs Čehijā spēlē kopš 2020./2021.gada sezonas, pirmās divas sezonas aizvadot Litvīnovas "Verva".

Čehijas ekstralīgā četru gadu laikā Balinskis 140 pamatturnīra spēlēs sakrāja 75 (25+50) rezultativitātes punktus un +/- rādītāju +11, bet izslēgšanas cīņās viņš 13 mačos tika pie septiņiem (1+6) punktiem.

Pirms došanās uz Čehiju aizsargs spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienībā Rīgas "Dinamo", 135 KHL aizvadītās spēlēs sakrājot 34 (10+24) rezultativitātes punktus.

Jaunatnes līmenī Balinskis divus gadus apguvis hokeja zinības un prasmes Augsburgas klubā Vācijā.

Hokejists līdz šim četras reizes ir pārstāvējis Latviju pasaules čempionātos, 26 mačos nopelnot septiņus (1+6) rezultativitātes punktus. Viņš spēlēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs, četros mačos tiekot pie trim rezultatīvām piespēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās