foto: Edijs Pālens/LETA
Jakam divi vārti Čehijā, Daugaviņš un Indrašis rezultatīvi Vācijā
Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks.
Hokejs
2023. gada 20. februāris, 12:19

Jakam divi vārti Čehijā, Daugaviņš un Indrašis rezultatīvi Vācijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Jānis Jaks svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē guva divus vārtus un palīdzēja viņa un Kristapa Zīles un Ralfa Freiberga pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" uzvarēt Tršinecas "Ocelārži", kuras rindās spēlē Kārlis Čukste.

"Verva" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:2, 2:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Ocelārži".

Jaks vispirms guva vārtus trešās trešdaļas ievadā, izvirzot vadībā mājiniekus, bet pēc tam pārspēja pretinieku vārtsargu pagarinājuma trešajā minūtē, atnesot "Verva" panākumu. 

Viņš laukumā bija 18 minūtes un 55 sekundes, no kurām nepilnas trīs minūtes spēlēja vairākumā, un izcēlās statistikā ar četriem metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu ripu un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Zīle uz ledus bija 22 minūtes un 52 sekundes, spēlējot gandrīz divas minūtes vairākumā un 58 sekundes mazākumā, kuru laikā bloķēja četrus metienus, pa reizei izpildīja spēka paņēmienu un meta pa vārtiem, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Freibergs deviņās minūtēs un desmit sekundēs sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pretinieku rindās pie rezultatīvas piespēles tika Čukste, kurš šajā mačā uz ledus pavadīja kopā 17 minūtes un 49 sekundes un atzīmējās statistikā ar vienu metienu pa vārtiem un bloķētu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Citā mačā Kristaps Sotnieks guva vārtus un Oskars Cibuļskis asistēja vārtu guvumā, taču tas neglāba viņu pārstāvēto Kladno "Rytīrži" no neveiksmes savā laukumā, ar rezultātu 4:5 (0:1, 1:2, 3:1, 0:1) pagarinājumā piekāpjoties "Olomouc".

Savukārt Mārtiņš Dzierkals tika pie rezultatīvas piespēles, viņa un Kristofera Binduļa pārstāvētajai Česke Budejovices "Motor" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspējot Vītkovices "Ridera", kuras rindās spēlē Roberts Bukarts.

Vēl Uvis Jānis Balinskis kopā ar Liberecas "Bīlī Tygrži" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Prāgas "Sparta", bet Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" izbraukumā ar rezultātu 4:1 (0:0, 1:1, 3:0) bija pārāka pār Brno "Kometa".

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 92 punktiem 48 mačos atrodas otrajā vietā.

Tikmēr Miks Indrašis Vācijas hokeja līgas (DEL) spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem Švenningenes "Wild Wings" uzvarā, kamēr citā mačā Kaspars Daugaviņš atzīmējās ar precīzu metienu Izerlonas "Roosters" zaudējumā.

"Wild Wings" viesos ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:2, 2:0) pārspēja Bītigheimas-Bisingenas "Steelers".

Indrašis guva vārtus spēles 16. minūtē un izlīdzināja rezultātu 1:1. 

Viņš šajā mačā kopā uz ledus pavadīja 13 minūtes un 16 sekundes, kuru laikā uzvarēja vienā no trijiem iemetieniem, divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Citā mačā "Roosters" savā laukumā ar rezultātu 1:8 (0:1, 1:4, 0:3) piekāpās Štraubingas "Tigers".

Daugaviņš guva vienīgos mājinieku vārtus spēles 34. minūtē, kad izdevās izmantot vairākumu.

Viņš laukumā bija 17 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā uzvarēja divos no četriem iemetieniem, vienu reizi precīzi meta pa pretinieku vārtiem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

"Wild Wings" ar 71 punktu 50 cīņās turnīra tabulā ieņem desmito vietu, bet "Roosters" ar 69 punktiem 51 spēlē ierindojas 12. pozīcijā 15 komandu konkurencē.