foto: Edijs Pālens/LETA
"Šobrīd varētu būt vispiemērotākais brīdis" - Sotnieks pieņēmis smagu lēmumu
Kristaps Sotnieks
Hokejs
2023. gada 18. februāris, 18:33

"Šobrīd varētu būt vispiemērotākais brīdis" - Sotnieks pieņēmis smagu lēmumu

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Kristaps Sotnieks noslēdzis savu karjeru Latvijas valstsvienības rindās, taču turpinās spēlēt klubā, portālam "Sportacentrs.com" pavēstīja pats hokejists.

"Pēc ilgām pārdomām esmu pieņēmis smagu lēmumu - noslēgt savu karjeru Latvijas hokeja izlasē. Vienmēr ar lepnumu un prieku esmu vilcis Latvijas izlases kreklu un spēlējis par savu valsti," teica Sotnieks.

36 gadus vecais aizsargs pārstāvējis Latvijas izlasi 13 pasaules čempionātos, divās olimpiskajās spēlēs un četros olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros.

Latvijas Nacionālās hokeja izlase aizvada treniņu Daugavas stadionā

Latvijas Nacionālā hokeja izlases treniņš Daugavas stadionā 2022. gada 13. decembrī. Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere, Somija ...

gallery icon

"Katra sportista karjerā pienāk brīdis, kad ir jāpieņem grūti lēmumi, un šobrīd jūtu, ka ir pienācis mans laiks beigt savu karjeru Latvijas hokeja izlasē. Tam ir vairāki iemesli un šāds lēmums manī ir briedis jau ilgāku laiku, taču šobrīd varētu būt vispiemērotākais brīdis spert šo smago soli," viņš turpināja.

Valstsvienības rindās aizsargs pasaules čempionātos kopā aizvadījis 90 spēles, kurās guvis divus vārtus un ticis pie 19 rezultatīvām piespēlēm, bet divās olimpiskajās spēlēs viņš sakrāja divus rezultativitātes punktus (1+1). Kopš 2009.gada Sotnieks palīdzēja izlasei visās pasaules meistarsacīkstēs.

Latvijas hokeja izlase treniņā Tamperē dienu pirms mača ar Čehiju

Latvijas hokeja izlase treniņā Tamperē dienu pirms mača ar Čehiju.

gallery icon

Sotnieks arī paziņoja, ka turpinās savu klubu karjeru. Viņš šosezon spēlē Čehijas hokeja ekstralīgā Kladno "Rytīrži" rindās un 39 mačos viņš ir sakrājis vienus vārtus un septiņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu Pekinā

Latvijas hokeja izlase aizvada treniņu Pekinā.

gallery icon