foto: EPA/Scanpix
Bijušais IIHF prezidents Fāzels kļuvis par Krievijas pilsoni un ābolu magnātu
Bijušais IIHF prezidents Renē Fāzels allaž bijis draudzīgās attiecībās ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu un regulāri piedalījies dažādos propagandas pasākumos.
Hokejs
2023. gada 15. februāris, 13:44

Bijušais IIHF prezidents Fāzels kļuvis par Krievijas pilsoni un ābolu magnātu

Jauns.lv/LETA

Bijušais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ieguvis Krievijas pilsonību, vēsta "The Insider".

Līdz ar kļūšanu par Krievijas pilsoni 73 gadus vecais Fāzels arī ticis pie 54% no Krievijas ābolu audzētavas "Alma Holding", kuras atlikušie 46% pieder krievu oligarha Genādija Timčenko vadītajai kompānijai "Volga Group Agro".

Fāzels, kurš IIHF vadīja no 1994. līdz 2021. gadam, ir draudzīgās attiecībās ar Krievijas hokeja sabiedrību un 2011. gadā no toreizējā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva saņēma valsts apbalvojumu - Draudzības ordeni.

Iepriekš Fāzels bija Šveices pilsonis, bet vēl, strādājot IIHF, neslēpa simpātijas pret Krievijas hokeju un vēl iesaistījās arī darbā KHL.

2022. gada martā Fāzels iebilda pret IIHF lēmumu īstenot sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un izcēlās ar mulsinošiem izteikumiem Krievijas atbalstam. Viņš arī pretojās pret lēmumu neļaut pasaules hokeja čempionātam notikt Baltkrievijā.