foto: Edijs Pālens/LETA
Ābolam vārti Zviedrijā; latviešu pārstāvētajai "Nitrai" panākums Kontinentālā kausa mačā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2022. gada 19. novembris, 22:34

Ābolam vārti Zviedrijā; latviešu pārstāvētajai "Nitrai" panākums Kontinentālā kausa mačā

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Rodrigo Ābols sestdien guva vārtus Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā, viņa pārstāvētajai "Orebro" izcīnot pārliecinošu uzvaru.

"Orebro" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pārspēja Engelholmas "Rogle".

Ābols guva vārtus spēles 16. minūtē, panākot 2:0 laukuma saimnieku labā.

Latvijas hokejists kopā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un nezaudēja nevienā iemetienā. Viņš šosezon 18 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

Ar 32 punktiem 19 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem trešo vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Savukārt Slovākijā IIHF Kontinentālā kausa trešās kārtas turnīru ar panākumu turpināja uzbrucēja Filipa Bunča pārstāvētā mājiniece "Nitra", kuru sezonas ievadā vadīja Normunds Sējējs, kamēr Polijas klubs Aušvicas "Unia" ar aizsargiem Aleksandru Jerofejevu un Kristapu Jākobsonu ierindā piedzīvoja neveiksmi.

"Nitra" ar 7:3 (2:1, 1:1, 4:1) uzvarēja ukraiņu "Kremenčuk".

Buncis vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Tikmēr "Unia" otrajā mačā ar rezultātu 3:4 (1:1, 0:2, 2:1) piekāpās "Asiago Hockey 1935" no Itālijas.

Jerofejevs asistēja Polijas komandas pirmajā vārtu guvumā, palīdzot izvirzīties vadībā. Neilgi pēc tam viņš tika pie noraidījuma, kuru izmantoja pretinieki un vairākumā guva vārtus, izlīdzinot rezultātu. Otrajā trešdaļā Latvijas hokejists nopelnīja vēl vienu noraidījumu, kura laikā "Unia" vairs neielaida vārtus.

Jerofejevs arī piecas reizes meta pa pretinieku vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +2, bet Jākobsons izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem un sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Nitra" pirmajā mačā ar 5:2 pieveica "Asiago Hockey 1935", kamēr "Unia" pirmajā spēlē ar 4:2 pārspēja ukraiņu "Kremenčuk",

Svētdien spēkosies abas latviešu pārstāvētās komandas, bet otrā mačā tiksies Itālijas un Ukrainas hokejisti.

"Nitra" izcīnījusi divas uzvaras un jau nodrošinājusi vietu sacensību nākamajā kārtā, bet "Unia" ar vienu uzvaru un vienu neveiksmi atrodas trešajā vietā un vēl var pacīnīties par tālāku dalību turnīrā.

Jau ziņots, ka Latvijas speciālista Pētera Skudras trenētā Kazahstānas vienība Karagandas "Sarjarka" no dalības turnīrā atteicās, kas ļāva otrās kārtas grupu labākās otrās vietas īpašniecei "Acroni" tikt nākamajā kārtā.

Tikmēr E grupā otro neveiksmi piedzīvoja Latvijas čempionvienība "Zemgale"/LLU, kas vairs nevar kvalificēties nākamajai kārtai.

Abu grupu divas labākās komandas iekļūs turnīra finālposmā.

Pagājušajā gadā Kontinentālajā kausā triumfēja poļu vienība Krakovas "Crakovia", tādējādi iegūstot ceļazīmi uz IIHF Čempionu līgas turnīru.

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".