foto: Gatis Dieziņš/LETA
Nauda pāri principiem? Latvijas hokeja leģenda turpinās darbu KHL klubā
Savulaik daudzu dievinātais Latvijas izlases uzbrucējs Leonīds Tambijevs zaudējis lielu daļu savu atbalstītāju.
Hokejs
2022. gada 28. jūnijs, 16:23

Nauda pāri principiem? Latvijas hokeja leģenda turpinās darbu KHL klubā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Leonīds Tambijevs arī gaidāmajā sezonā turpinās darbu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Vladivostokas “Admiral”.

Kā vēsta “Admiral” klubs, Leonīds Tambijevs arī nākamsezon turpinās vadīt Vladivostokas komandu, pie kuras stūres stājās pērnās sezonas laikā. Tambijevam arī turpmāk darbā palīdzēs aizsargu treneris no Latvijas Andrejs Banada, kurš savulaik spēlējis arī Latvijas U-18 izlasē.

Treneru tandēms pēdējās sezonās strādājuši kopā Krievijas Augstākās līgas (VHL) klubos Sanktpēterburgas “Dinamo” un Karagandas “Saryarka”, kas pērn startēja vienīgi Kazahstānas čempionātā. Tāpat abi kopā strādājuši Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandās HK “Rīga” un Sanktpēterburgas “Dinamo”, kā ar Latvijas U-18 un U-20 izlasēs. Abu treneru došanās prom no Kazahstānas izvērtās par pamatīgu skandālu, jo abas puses jutās, ka tiek pārkāptas viņu tiesības un tika prasītas milzu kompensācijas.

Kad Tambijevs un Banada kļuva par “Admiral” komandas treneriem, vienība bija KHL Austrumu konferences pastarīte. Viņu vadībā laukumā devās arī divi Latvijas izlases hokejisti Rihards Bukarts un Miks Indrašis. Pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā “Admiral” sezona jau bija noslēgusies, jo vienība neiekļuva Gagarina kausa izcīņā.

Jādomā, ka arī nākamajā sezonā “Admiral” paliks kā viena no nabadzīgākajām un talanta ziņā pieticīgākajām KHL komandām. Jau pirms Krievijas iesāktā kara vienībai bija problēmas ar augstas klases leģionāru piesaistīšanu, jo nav viegli atrast hokejistus, kas vēlētos lielāko daļu sezonas pavadīt Tālajos Austrumos. Leģionāru atrašana gaidāmajā sezonā noteikti būs vēl komplicētāka.

Rīgā dzimušais Leonīds Tambijevs Latvijas izlases rindās ir piedalījies 15 pasaules čempionātos. Kopumā Latvijas valstsvienības kreklā viņš aizvadījis 208 spēles, kurās guvis 66 vārtus un iekrājis 150 rezultativitātes punktus. Abos šajos rādītājos Tambijevs ir Latvijas hokeja izlases visu laiku līderis.

Jādomā, ka izvēle turpināt vadīt Krievijas komandu, Leonīdu Tambijevu uz ilgiem laikiem svītros no iespējamo Latvijas hokeja valstsvienības treneru saraksta.

Interesanti, ka šie abi Latvijas sporta pārstāvji nav vienīgie, kas, neraugoties uz Krievijas iesākto karu Ukrainā, izvēlējušies savu profesionālo darbību turpināt šajā zemē. Pagājušajā nedēļā kārtējo reizi par Krievijas čempioniem regbijā kļuva Ulda Saulītes un Valērija Baranova pārstāvētā Krasnojarskas “Enisey-STM”. Abi regbisti jau ilgus gadus dzīvo Krievijā un arī Latvijas valstsvienībā ilgstoši nav spēlējuši, tāpēc noteiktais aizliegums Latvijas sportistiem startēt Krievijā šim diviem no visu laiku labākajiem mūsu regbistiem vairs nešķiet pārāk aktuāls.