Hokejs
2021. gada 26. aprīlis, 20:48

Freibergs kopā ar "Ocelārži" kļūst par Čehijas čempionu hokejā; Hārtlijs soli no Gagarina kausa

Jauns.lv / LETA

Latvijas aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" pirmdien izcīnīja uzvaru Čehijas hokeja čempionāta fināla piektajā spēlē un kļuva par Čehijas čempioni.

"Ocelārži" savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Liberecas "Bili Tygri", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-1. 

Freibergs laukumā pavadīja 15 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā ar ierakstiem statistikas ailēs neizcēlās. 

Vārtus uzvarētāju rindās guva Džeks Rodvalds, Mihals Kovarščīks un Vladimirs Draveckis.

Pirmie divi vārti tika gūti vairākumā, bet pēdējie - iemetot ripu tukšos vārtos.

Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" un "Ocelārži" no izslēgšanas spēļu pirmās kārtas bija brīva. Pirmo kārtu nepārvarēja Oskara Cibuļska un Uvja Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī Gunta Galviņa pārstāvētā komanda Ostravas "Vītkovice Ridera", kas sērijā ar 1-3 zaudēja Brno "Kometa".

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlēja 14 komandas, no kurām četras pirmās nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā, nākamās astoņas sacentās astotdaļfinālā, bet divas pēdējās "play-off" neiekļuva.

Savukārt  Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Omskas "Avangard" Maskavā izcīnīja "sauso" uzvaru Gagarina kausa fināla spēlē, sērijā panākot vadību ar 3-2.

"Avangard" izbraukumā ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Maskavas CSKA komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Uzvaru  viesi panāca otrajā trešdaļā. 25.minūtē uzvaras vārtus guva Damirs Šarpizjanovs, bet Rīds Bušē 35.minūtē mazākumā dubultoja pārsvaru - 2:0.

"Sauso" spēli "Avangard" vārtos aizvadīja Šimons Hrubecs, kurš tika galā ar visiem 26 CSKA hokejistu metieniem.

Mājinieku rindās Larss Juhansons atvairīja 21 metienu.

Nākamā cīņa sērijā notiks trešdien Balašihā.

Jau ziņots, ka līgas preses dienests pirmdien savā tīmekļa vietnē pavēstīja, ka jaunā sezona sāksies ar šīs sezonas finālistu - "Avangard" un CSKA spēli 1.septembrī. Spēle notiks Gagarina kausa ieguvēja laukumā.

"Avangard" Austrumu grupas finālā ar 4-3 pārspēja Kazaņas "Ak Bars", bet Rietumu grupas finālā CSKA ar 4-2 uzvarēja Sanktpēterburgas SKA.

Visas četras komandas regulārajā čempionātā savās konferencēs ieņēma pirmās divas pozīcijas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu grupās. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļuva Gagarina kausa izcīņā.