Stilu mikslis Ņujorkas modes nedēļā. Ielu mode. FOTO
Ņujorkas modes nedēļas apmeklētāja. Šajā sezonā aktuāli caurspīdīgi audumi.
2014. gada 12. septembris, 17:41

Stilu mikslis Ņujorkas modes nedēļā. Ielu mode. FOTO

Jauns.lv

Katrai modes galvaspilsētai ir savas raksturīgākās stila īpašības. Iepazīsties ar Ņujorkas neatkārtojamo ielu modi!

Parīze ir pazīstama kā augstās modes jeb haute couture metropole, Milāna lepojas ar seksapīlu tērpos, bet Londona ir panku ģērbšanās stila dzimtene. Bet ar ko gan ievērojama Ņujorka? Tā ir moderna un eklektiska lielpilsēta, kurā ir svarīgi būt neatkārtojamam, kā to lieliski parāda 2015.gada pavasara sezonas modes nedēļas apmeklētāji. Stilīgākās dāmas un kungi pārstāvēja visdažādākos ģērbšanās stilus un ēras modes pasaulē. Šobrīd aktuālā kleitas un kediņu kombinācija pastāvēja līdzās 70.gadu plūstošajiem siluetiem un platajām biksēm. Pilsētnieču augstpapēžu kurpes līdzās etnogrāfiska stila kleitām no dabīgiem materiāliem. Melnbaltiem tērpiem blakus redzams spilgti dzeltens džemperis ar multfilmu varoņa sūkļa Boba Kvadrātbikša apdruku.

Katrs modes nedēļas apmeklētājs bija ar savu individuālu stilu un „odziņu”. Aktuāli bija neparasti salikumi, negaidīti aksesuāri, caurspīdīgi audumi un neliela atkailinātības deva. Modes dāmas balansē uz naža asmens, izrādot kailus vēderus, dziļus dekoltē vai kājas, taču ne mirkli nepārkāpj bezgaumības robežu.

Caurspīdīgi audumi un neparasti piegriezumi rada piesegtu atkailinātību – ķermenis it kā ir redzams, taču nav kails. Pat tad, ja redzama apakšveļa, tērps atstāj iespaidu par zināmu eleganci.

Ņujorkas modes nedēļa norisinājās no 4. līdz 11.septembrim. Jaunākās 2015.gada pavasara/vasaras sezonas kolekcijas tajā izrādīja tādi modes nami kā Michael Kors, Rebecca Minkoff, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger un Donna Karan. Modes nedēļas turpināsies citās pasaules modes galvaspilsētās, tai skaitā Londonā, Milānā, Parīzē un Berlīnē, kā arī Rīgā.

Kasjauns.lv/Foto: All Over Press