foto: Mirrorpix / Vida Press
Atklājies, kad princis Viljams uzzināja par sievas Ketrīnas vēža diagnozi
Attiecības
2024. gada 23. marts, 13:37

Atklājies, kad princis Viljams uzzināja par sievas Ketrīnas vēža diagnozi

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Princis Viljams atklājis, kurā brīdī viņam kļuvis zināms, ka sievu - daudzu iemīļoto Velsas princesi Ketrīnu - ir skāris vēzis.  

Piektdienas, 22. marta, pievakarē britu karaliskā ģimene publiskoja ziņu, kas satrieca daudzus, - Velsas princesei Ketrīnai Midltonei ir diagnosticēts vēzis. Izrādās, viņas vīrs, troņmantinieks princis Viljams par sievas vēža diagnozi uzzināja zīmīgā dienā - kad pēkšņi aizgāja no sava krusttēva godināšanai veltītā dievkalpojuma.

Princis Viljams uzzināja par Keitas Midltones vēža diagnozi tieši pirms lielās dienas, kad viņam bija jāpiedalās sava krusttēva bērēs pagājušajā mēnesī. Kā vēsta izdevums Page Six, Velsas princis nepiedalījās pasākumā, kurā tika godināts mirušais Grieķijas karalis Konstantīns II, pēc tam, kad Velsas princese bija saņēmusi šokējošas ziņas par savu veselības stāvokli.

Tolaik avoti apstiprināja, ka princis Viljams neapmeklēja bēres "personisku iemeslu dēļ", lai gan viņa prombūtne izraisīja satraukumu, izskanot sazvērestības teorijām par viņa sievas veselības stāvokli. Velsas princeses Ketrīnas veselība bija pastiprinātā sabiedrības uzmanības lokā, kopš jenvāri viņai veica plānveida vēdera dobuma operāciju.

Atgādinām, ka piektdienas, 22. marta vakarā, 42 gadus vecā Velsas princese paziņoja, ka pēc janvārī veiktās plānveida operācijas viņai tika diagnosticēts vēzis.

"Es gribēju izmantot šo iespēju, lai personīgi pateiktos jums par visiem brīnišķīgajiem atbalsta vēstījumiem un par sapratni, kamēr es atveseļojos pēc operācijas," viņa teica video vēstījumā. Velsas princese sacīja, ka viņai un viņas ģimenei ir bijuši "neticami grūti pāris mēneši", taču viņa ir ļoti pateicīga mediķu komandai, kas par viņu rūpējās. "Janvārī Londonā man tika veikta sarežģīta vēdera dobuma operācija, un tolaik tika uzskatīts, ka mans stāvoklis nav saistīts ar onkoloģiju. Operācija bija veiksmīga, bet pēc tās veiktās analīzes atklāja, ka man ir vēzis," viņa paskaidroja. Ketrīna Midltone sacīja, ka ārsti viņai ieteica "iziet profilaktiskās ķīmijterapijas kursu", kas, pēc viņas teiktā, pašlaik ir agrīnā stadijā.