foto: Publicitātes foto
Četras idejas stilīgiem izlaiduma tērpiem, kurus varēsi praktiski izmantot arī pēc tam
Dzīvesstils
2023. gada 24. maijs, 11:50

Četras idejas stilīgiem izlaiduma tērpiem, kurus varēsi praktiski izmantot arī pēc tam

Jauns.lv

Pamatskolas, vidusskolas un augstskolas izlaidums ir viens no tiem dzīves notikumiem, kad ar lielu lepnumu un augsti paceltu galvu ir jāpriecājas par saviem sasniegumiem. Šī īpašā diena nav iedomājama bez skaista un moderna apģērba. Laikā, kad arvien vairāk domājam par apģērba ilgtspēju un to, kā izvēlēties drēbes un apavus, kuri tiks uzvilkti ne vienu vien reizi, aicinām iepazīties ar multizīmolu veikala VAN GRAAF un modes ekspertes Signes Mengotes sagatavotajiem ieteikumiem izlaiduma dienas tērpa izvēlei.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Stilīgi un eleganti

Kurš teicis, ka izlaiduma tērpam obligāti ir jābūt kleitai? Tikpat labi tas var būt arī vienkrāsains elegants kostīms kombinācijā ar klasisku blūzi vai izsmalcinātu topiņu un augstpapēžu vai zempapēžu laiviņām. Lai neizskatītos pārāk lietišķi un smagnēji šajā priecīgajā dienā, aicinām izvēlēties pašlaik modē esošo oversize piegriezuma kostīmu maigos pasteļtoņos – lavandu lillā, maigi rozā vai piparmētru zaļā krāsā.

"Šādai tērpa izvēlei ir vismaz divas priekšrocības. Pirmkārt, to var kombinēt gan ar spilgtām, gan neitrālām krāsām (baltu, melnu, pelēku). Otrkārt, kostīmam ir daudz praktiskāks pielietojums nekā svinīgai kleitai. To dažādās kombinācijās ar apaviem un topiņiem var vilkt gan formālos pasākumos, gan ikdienā," saka Mengote.

foto: Publicitātes foto
Modes eksperte Signe Mengote.

Košas krāsas un vasaras raksti

Kostīms nav vienīgais variants, ja vēlaties izlaidumā izskatīties moderni drēbēs un apavos, kurus citās kombinācijās varēs valkāt citos svētkos vai pat ikdienā. Izcila kombinācija šajā gadījumā ir košas, vasarīgas kleitas apvienojums ar svinīgumu piešķirošu žaketi un augstpapēžu kurpēm. Nevajadzētu baidīties no spilgtām krāsām, piemēram, fuksiju rozā vai kobalta zilo. Šajā sezonā īpaši moderni ir kombinēt tās ar dažādu gammu un toņu pasteļkrāsām. Galvenais ieguvums šādai izlaiduma apģērba kombinācijai noteikti ir praktiskums, jo visus galvenos elementus – žaketi, kleitu un kurpes – var ērti kombinēt ar citiem apģērbiem.

Elegantais mini

Eleganci un izsmalcinātību ne vienmēr piešķir kruzuļi un vizuļi. Nereti pietiek tikai ar košu krāsu un izsmalcinātu audumu, piemēram, zīdu vai tam līdzīgu. Tām absolventēm, kuru garderobē dominējošais svārku un kleitu garums ir mini, izlaidumā nevajadzētu izvēlēties kleitu līdz celim vai potītēm. Tas automātiski jau nozīmē, ka šis apģērba gabals, visticamāk, otrreiz netiks uzvilkts. Labāk izvēlēties elegantu mini kleitu, ko gribēsies vilkt atkārtoti, un pieskaņot aksesuārus, lai koptēlam piešķirtu svinīgumu un tajā pašā laikā nezaudētu savu individualitāti.

foto: Publicitātes foto

Mūsdienīga princešu kleita

Nenoliedzami, ir absolventes, kuras savu lielo dienu nevar iedomāties bez greznas svinību kleitas. Tajā pašā laikā noteikti ir vērts apsvērt iegādāties tādu tērpu, kuram atradīsies pielietojums arī pēc izlaiduma. Viens no risinājumiem ir izvēlēties tādu kleitas dizainu, kas ir svinīgs un vienlaikus praktisks. Kāds tas ir? "Ir vismaz trīs vadlīnijas, kam sekot tā izvēlē. Pirmkārt, neitrāla, bet tajā pašā laikā svinīga krāsa. Šajā sezonā īpaši aktuālas ir tā sauktās metāliskās krāsas – zelta, sudraba vai bronzas. Tās vienlīdz labi ir iespējams kombinēt teju ar visām krāsām no krāsu paletes. Otrkārt, izvēlēties audumu, kas ir svinīgs, bet tajā pašā laikā atturīgs. Šajā situācijā, piemēram, šifona vai gliteru vietā priekšroku dot elegantam zīdam. Treškārt, pirkt tādu apģērbu, kurā elegantais ir balansā ar klasisko, piemēram, neuzkrītošus un nepārspīlētus volānus," saka stila un modes eksperte.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās