foto: Shutterstock
"Mīļumiņ, es neticu laulībai" - vīriešu tipi, kuri mēdz manipulēt ar sievietēm
Iespējams, ka sākumā tev pat patiks, ka vīrietis pieņem lēmumus tavā vietā. Taču esi uzmanīga – jo ilgāk turpināsies šīs attiecības, jo grūtāk tev būs izlauzties brīvībā.
Attiecības
2023. gada 9. maijs, 17:10

"Mīļumiņ, es neticu laulībai" - vīriešu tipi, kuri mēdz manipulēt ar sievietēm

Jauns.lv

Vai atceries, kā grāmatā "Bridžitas Džonsas dienasgrāmata" tās galvenā varone apsolīja sev: es nekad nesatikšos ar alkoholiķiem, darbaholiķiem, neciešamiem tipiem, smadzeņu pūderētājiem un alfonsiem? Žēl tikai, ka Bridžita mums nepateica, kā šos visus atpazīt, vai ne?

Tāpēc vēlams rozā mīlas „brilles” kaut uz mirklīti noņemt un paraudzīties uz jūsu attiecībām ar skaidru skatienu un objektīvi – sevis pašas dēļ. Ja vīrietis atbilst kādam no šiem 7 tipiem, esi uzmanīga - tu esi sapinusies ar manipulatoru, brīdina izdevums „Elle”.

Alfonss

Attiecības ar alfonsu vienmēr veidojas pēc līdzīga scenārija. Šodien tu apmaksā jūsu vakariņu rēķinu restorānā (jo viņš ir mājās aizmirsis naudas maku), rīt jau aizdod iespaidīgu naudas summiņu (viņš apsola, ka pēc pāris dienām atdos, taču aizmirst), pēc nedēļas viņš jau dzīvo tavā dzīvoklī, un tu pērc ne vien pārtiku, bet arī viņam džinsus un pat apavus.

Glābējas loma kādu laiku var šķist pat ļoti pievilcīga. Taču, ja tavam mīļotajam finanšu krīze ievelkas un viņš nekautrējas atkal un atkal lūgt tavu palīdzību, minot arvien jaunus aizbildinājumus, iespējams, ka vērts apdomāt, vai zem mīlnieka maskas patiesībā neslēpjas parasts sliņķis.

Kolekcionārs

Viņš ir siržulauzējs, kas prot iepatikties dāmām. Jeb, saucot lietas īstajā vārdā, īstenībā vienkārši babņiks. Viņš prot savaldzināt ar iestudētām, taču apbrīnojami iedarbīgām frāzēm – un šādu tipu dēļ galvu var zaudēt pat gudras dāmas ar dzīves pieredzi, kas absolūti nav naivulītes.

Cerēt, ka „kolekcionāram” pret tevi pēkšņi uzplaukušas nopietnas jūtas, ir vairāk nekā muļķīgi. Tāds ir viņa stils – vairākas draudzenes vienlaikus. Saskāries ar pretimnākošu attieksmi, viņš ievelk ķeksīti savā „trofeju” sarakstā un dodas uz priekšu – meklēt jaunu mērķi. Ja tevi kopumā vai kādā dzīves posmā apmierina īslaicīgi romāni bez saistībām – brīnišķīgi, tad vienkārši izbaudi mirkli. Taču, ja meklē nopietnas attiecības, bēdz no šāda tipa, ko kājas nes.

Donžuāns

No prasta kolekcionāra šis tipāžs atšķiras ar jūtu dziļumu. Tas ir Cilvēks – Teātris, mīlestība viņam ir – Izrāde. Nav svarīgi, ka tai ir viens cēliens, galvenais, lai ir drāma un kaislības.

Šodien tavs mīlnieks var sēdēt tavā kāpņutelpā ar sarkanām rozēm, gaidot tevi pēc darba ballītes, rīt pagalmā zem loga jau dziedās serenādes un draudēs padarīt sev galu, ja atteiksies ar viņu precēties tepat, uz līdzenas vietas.

Taču parīt jau tās pašas serenādes viņš dziedās tavai kaimiņienei, kas dzīvo stāvu zemāk. „Vai tiešām ir iespējams tik ļoti izlikties,” tu samulsusi domāsi. Nē. Viņš neizliekas, viņš vienkārši neprot citādi. Tad ko darīt tev? Pieklājīgi noklausīties serenādi, svinīgi iecelt bruņinieku kārtā, atalgot ar vētrainiem aplausiem un... ļaut iet uz visām četrām debess pusēm. Protams, ja vien nevēlies, lai tava dzīve pārvēršas drāmas teātra izrādē.

Tirāns

Tirāni ir pārliecināti, ka viņi labāk zina, kā tev vajadzētu dzīvot, un fanātiski cenšas tevi iekļaut savā scenārijā, dažādos veidos ierobežodami tavu brīvību. Viņi aizliegs tev kontaktēties ar „netīkamām” draudzenēm, izvēlēsies tev hobiju, apģērbu, profesiju – vārdu sakot, tavā vietā saplānos visu tavu dzīvi.

Tādas attiecības tikai nosacīti var saukt par mīlestību – jo tirānu vada nevis jūtas, bet gan varaskāre un vēlme kontrolēt.

Iespējams, ka sākumā tev pat patiks, ka vīrietis pieņem lēmumus tavā vietā. Taču esi uzmanīga – jo ilgāk turpināsies tavas attiecības ar tirānu, jo grūtāk tev būs izlauzties brīvībā.

Memmesdēliņš

Izlutināts, kaprīzs, vēlas, lai visu izdara viņa vietā – tādas ir šī tipāža raksturīgākās īpašības. Viņš patiešām uzskata, ka tev ir jābūt bezgala laimīgai tikai tāpēc, ka šis zelta gabaliņš ir kopā ar tevi, savukārt tava misija tāpēc ir – cept speķa pīrādziņus pēc viņa mammas receptes un mazgāt viņam zeķes.

Gatavojies, ka šajās attiecībās jūs būsiet trijatā – tu, viņš un viņa mamma. Māte varbūt netiešā veidā, taču tu viņu blakus jutīsi vienmēr. Un agrāk vai vēlāk tu, iespējams, tomēr gribēsi sev blakus redzēt vīrieti, nevis bērnu, un dzemdēt bērnu. Un būt mamma viņam, nevis savam vīram.

Pīters Pens

Šo manipulatoru nav viegli atpazīt – viņš reizēm izskatās pēc sabiedrības dvēseles, reizēm pēc karjerista, reizēm – intelektuāļa. Ar tādu vīrieti vienmēr ir interesanti un, šķiet, nekam nevajadzētu traucēt tam, lai jūs kopā būtu patiešām laimīgi.

Bet tas tikai līdz mirklim, kad viņš pateiks, ka „nav gatavs nopietnām attiecībām”, „nav radīts ģimenei”, „augstu vērtē savu brīvību” vai (ļoti populāra frāze) „netic mīlestībai un laulībai”.

Iztulkojot normālā valodā, tas nozīmē, ka viņš nevēlas un paniski baidās no pieaugušu cilvēku dzīves, attiecībām, atbildības un pienākumiem. Pīteram Penam patīk būt mūžīgajam bērnam – un nav svarīgi, vai viņam ir 25 vai 55 gadi.

Vampīrs

Šī tipa vīrišķim patīk trīs lietas – kritizēt, sūkstīties un krist depresijā. Un viņš to dara izjusti, pārliecinoši, uzsvērti, turklāt izjūtot no tā gandarījumu.

Tava loma, kontaktējoties ar vampīru, ir – klausīties, nomierināt, piekrist, izpatikt, pažēlot. Ja kopā ar šādu vīrieti tu pavadīsi kaut vai dažas dienas, tu sāksi patiešām uzskatīt, ka visa pasaule ir garlaicīga, sazvērējusies un bez kāda prieka. Jo šāda neapmierinātība ar dzīvi ir patiešām lipīga.

Tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums – vampīri barojas no cilvēku emocijām.Tātad, ja vien tevi nevilina bezmaksas psihoterapeites loma, labāk tiec vaļā no šāda vampīra, kamēr viņš tev nav atņēmis visu dzīvesprieku.

 

Tēmas