foto: Shutterstock
Ieknaibi skaistumu - un citi kosmetoloģes knifiņi ātram lieliskam izskatam
Gatavojoties kādam pasākumam un arī ikdienā, serumu uz sejas nevis uzklāj, bet gan ar pirkstu galiem maigi iepliķē vai pat ieknaibi ādā. Tā stimulēsi asinsriti, kas nodrošinās labāku limfātisko atteici un piešķirs sejai dzīvīgumu un svaigumu.
Skaistums
2023. gada 26. janvāris, 06:35

Ieknaibi skaistumu - un citi kosmetoloģes knifiņi ātram lieliskam izskatam

Ilze Trofimova

Žurnāls "OK!"

Veselīga un starojoša sejas āda ir ilgtermiņa “projekts”. Taču ir daži triki, ar kuriem var ievērojami uzlabot izskatu, ja tuvojas kāzas, balle vai cits nozīmīgs pasākums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Konsultē Starptautiskās kosmetoloģijas koledžas lektore, skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā Dana Dimante.

Vissvarīgākā – ikdienas kopšana

Ideālā pasaulē sejas ādas stāvoklis būtu jānovērtē vismaz trīs mēnešus pirms svētkiem. Ja āda ir problemātiska, iespējams, ar kopšanu mājās ir par maz un nepieciešama speciālista konsultācija vai skaistumkopšanas procedūra. Tas būs ieguldījums sejas ādas veselībā. Nekādā ziņā nepaļaujies uz influenceru, draudzeņu vai paziņu ieteiktajiem kosmētikas līdzekļiem un izvēlies tikai savam ādas stāvoklim un tipam atbilstošo kosmētiku. Vienmēr atceries, ka ikdienas stress, dzīvesveids un ēšanas paradumi atspoguļojas sejā, tāpēc par savu ārējo izskatu ir jādomā ne tikai pirms pasākumiem, bet visu gadu.

Pamatu pamats ir sejas ādas attīrīšana, tonizēšana un mitrināšana no rītiem un vakaros, izvēloties savam ādas tipam un stāvoklim atbilstošus līdzekļus. Dekoratīvās kosmētikas noņemšanai no acīm un lūpām izmanto divfāžu līdzekļus, jo tie teicami šķīdina kosmētikā esošas eļļas. Sejas ādas attīrīšanai – micelāro ūdeni. Jutīgas un sausas ādas īpašniecēm piemērotāks būs pieniņš.

Neaizmirsti par pīlingu

Lai āda spētu uzsūkt visus labumus, ko tai dod, un izskatītos nevainojami, reizi vai divas nedēļā jāveic pīlings. Ja āda ir poraina un nav plāna, izmanto abrazīvu pīlingu. Jutīgas ādas īpašniecēm labāk piemērots maigais enzīmu pīlings, turklāt to vislabāk veikt dienu pirms pasākuma, lai pirms svinībām nekairinātu ādu. Ļoti labi ir arī skābju pīlingi, kas domāti lietošanai mājas apstākļos. Ļoti parocīgi ir attīrošie geli un putas, kuru sastāvā ir skābes. Šādu līdzekli var izmantot gan sejas mazgāšanai, gan kā pīlingu – uzklājot uz sejas, to nedaudz patur, ļauj iedarboties un tikai pēc tam noskalo.

Pirms sejas maskas uzklāšanas vari veikt vieglu masāžu ar ledus kubiņu pa sejas limfātiskās sistēmas līnijām. Vēl efektīvāk būs, ja ledus kubiņus ieliksi bļodā ar aukstu ūdeni un iemērksi tajā seju uz pāris sekundēm. Atkārto vairākas reizes. Aukstums sejai piešķirs svaigumu, tonusu, uzlabos asinsriti un mikrocirkulāciju.

Katram mērķim cita maska

Lai piešķirtu ādai vizuālu svaigumu, divas reizes nedēļā pēc pīlinga lieto sejas masku, kas atbilst ne tikai tavam ādas tipam un stāvoklim, bet arī sagaidāmajam efektam. Šādu masku liec arī pasākuma dienā. Taukainai sejas ādai derēs attīroša, mālus saturoša maska, kas samazina sebumu, noņem lieko spīdumu un sašaurina poras. Atceries, ka mālus saturošas maskas neklāj virs augšlūpas un uz kakla – tās liek tikai uz paplašinātajām porām, piemēram, T zonā. Pārējās sejas daļas palutini ar mitrinošu, barojošu vai liftinga efektu nodrošinošu masku.

Normāla ādas tipa īpašnieces pirms pasākuma var izvēlēties celulozes sejas masku, kas ir piesātināta ar dažādām aktīvajām vielām: C vitamīnu, peptīdiem, aminoskābēm, hialuronu, antioksidantiem. Šāda maska vizuāli piepildīs ādu, un seja izskatīsies skaistāka. Lieliskas ir arī krēmveida maskas – tās vari lietot pat trīs reizes nedēļā, gatavojoties svētkiem, kā arī pirms vai pēc ballītes. Krēmveida maska palīdz likvidēt noguruma pazīmes un piešķir sejai svaigumu. Pīlingu un masku vēlams lietot pāris stundu pirms pasākuma.

Ieknaibi skaistumu

Ikreiz pēc maskas lietošanas ir ļoti svarīgi uz sejas uzklāt serumu, kura sastāvā ir aktīvas vielas. Svētku laikam īpaši piemēroti ir serumi ar C vitamīnu, jo tas piešķir ādai starojošu efektu. Gatavojoties kādam pasākumam un arī ikdienā, serumu uz sejas nevis uzklāj, bet gan ar pirkstu galiem maigi iepliķē vai pat ieknaibi ādā. Tā stimulēsi asinsriti, kas nodrošinās labāku limfātisko atteici un piešķirs sejai dzīvīgumu un svaigumu. Pēc šādas procedūras seja izskatīsies možāka arī tad, ja viena ballīte tikko aiz muguras un nākamā jau priekšā. Ierasts, ka nākamais seko sejas krēms, bet, ja uzreiz pēc tam ir jāklāj tonālais krēms, klājums ne vienmēr būs gluds. Diemžēl tas ir diezgan izplatīts defekts daudziem sejas krēmiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nekas nav briesmīgāks par “savēlušos” tonālo krēmu, tāpēc sejas krēma vietā vislabāk lietot dekoratīvās kosmētikas bāzi, kas ne tikai efektīvi mitrina ādu, bet arī ļaus kosmētikai ilgāk un kvalitatīvāk turēties uz sejas. Ja nespēj iztikt bez sava iemīļotā krēma, uzklāj to pavisam nedaudz un, viegli piespiežot ar sausu salveti, nosusini, nogaidi 30 minūtes un tikai tad klāj tonālo krēmu. 

Ko iesākt ar tumšajiem lokiem

Brīnumlīdzeklis, kas palīdzētu likvidēt tumšos lokus zem acīm, joprojām nav izgudrots. Tos ietekmē dzīvesveids, uztura paradumi un ģenētika. Lai āda ap acīm būtu piepildītāka, var lietot acu maskas vai pačus (vienreizējās maskas plāksnītes).

Esam radušas tos lietot ikdienā, taču tie ir daudz efektīvāki, ja tiek izmantoti īpašos gadījumos. Pačos esošās vielas uzlabo mikrocirkulāciju, mitrina un piepilda ādu, radot iespaidu, ka tumšie loki ir kļuvuši mazāki. Izvēloties pačus vai acu krēmu, pievērs uzmanību sastāvam: tie, kuriem ir pievienotas gaismu atstarojošas daļiņas, lokus vizuāli samazinās – tie vairs neizskatīsies tik dziļi un tumši. Kā punktiņš uz i būs korektors vai konsīleris, ar kura palīdzību neglītos lokus var izgaismot un vizuāli likvidēt.

Žilbinošs ādas tonis

Lai ādai svētku laikā būtu skaists tonis, izmanto paštonējošos līdzekļus. Tiesa, ja nekad iepriekš paštonējoši līdzekļi nav lietoti, šo darbiņu labāk uzticēt profesionāļiem un doties, piemēram, uz paštonējoša līdzekļa izsmidzināšanas kabīni. Āda pēc šādas procedūras izskatīsies žilbinoša, it īpaši tad, ja esi plānojusi vilkt tērpu ar dziļu dekoltē, atvērtu muguru vai atkailinātiem pleciem. Ja vēlies uzlabot tikai sejas toni, izmanto paštonējoša līdzekļa spreju un varēsi iztikt bez tonālā krēma.

Lūpas un ziema

Lūpas ir ļoti delikāta zona – ja tās būs nepievilcīgas, sasprēgājušas ar sausām ādas loksnēm un krevelēm, seja izskatīsies nekopta. Diemžēl ziemā daudzām sievietēm lūpu āda ir ļoti sausa un tai nepalīdz pat tas, ka tiek dzerts gana daudz ūdens vai lietots kolagēns. Gatavojoties svētkiem, lūpas apstrādā ar maigu pīlingu, lai noņemtu sauso, atmirušo ādu, un katru rītu un vakaru liec uz tām mitrinošu, eļļu saturošu lūpu krāsu vai lūpu balzamu. Neaizmirsti atjaunot lūpu krāsu arī ballītes laikā vai ikreiz, kad no telpām izej svaigā gaisā. Ja lūpu āda nav ideāla, nekrāso tās ar matētu lūpu krāsu, jo tā izcels vissīkākās nepilnības, tās vietā izvēlies mitrinošu, apjomu palielinošu lūpu spīdumu vai lūpu krāsu.

Izvēlies kvalitatīvu kosmētiku

Lai āda būtu veselīga un skaista, ir ļoti svarīgi izvēlēties kvalitatīvu dekoratīvo kosmētiku, it īpaši sievietēm, kuru āda ir problemātiska – mēdz veidoties iekaisīgi izsitumi un aizsprostojas poras. Dabiskajā dekoratīvajā kosmētikā ir cinka dioksīdi, kas palīdz neaizsprostot poras un pat dziedēs ādu, ja uz tās būs kāds sīks izsitums.

Gulēt tikai ar attīrītu sejas ādu

Lai arī kāds svētku pasākums bijis un pat ja tas ir ieildzis līdz agram rītam, atceries, ka ļauties miegam vari vien tad, kad esi rūpīgi attīrījusi sejas ādu. Dari to rūpīgi, īpašu uzmanību pievēršot zonai ap matu līniju, pie un aiz ausīm, neaizmirsti arī kaklu. Ja uz sejas ir bijis daudz kosmētikas, iespējams, attīrīšana ar pieniņu vai micelāro ūdeni prasīs ilgāku laiku, jo jātīra, līdz uz vates plāksnītes vairs nav redzamas kosmētikas paliekas. Pēc sejas attīrīšanas tonizē ādu, uzklāj labu serumu vai nakts krēmu un centies labi izgulēties, jo salds miegs ir lieliska izskata sabiedrotais.