foto: Shutterstock
Kosmētiķe iesaka ātru rīcības plānu: "Ja pirms svētkiem nav laika skaistuma rituāliem, vēl nekas nav zaudēts"
Skaistumkopšanai nav par vēlu pievērsties arī dienu pirms iziešanas vai gaidāmajiem svētkiem.
Skaistums
2022. gada 20. decembris, 10:05

Kosmētiķe iesaka ātru rīcības plānu: "Ja pirms svētkiem nav laika skaistuma rituāliem, vēl nekas nav zaudēts"

"100 Labi Padomi"

Svētkos jutīsies pārliecinoši, ja āda būs labi kopta, tāpat vajadzīgs pārdomāts grims, skaista kleita un labs garastāvoklis. Māca Cesvaines skaistumkopšanas centra "Mora" kosmētiķe Ginta Ustinova. 

Lai āda izskatītos mirdzoša, svarīgas ir trīs lietas: ādas attīrīšana un atjaunošana ar pīlingu; tonizēšana, lai piepildītu to ar enerģiju; mitrināšana. Ideāli, ja par ādas mirdzumu sāc rūpēties laikus, izmantojot profesionāļu piedāvātās procedūras, bet, ja tam nav sanācis laika, nekas vēl nav zaudēts – vari tam pievērsties arī dienu pirms iziešanas vai gaidāmajiem svētkiem.

foto: Shutterstock

Attīri sejas ādu no dienas putekļiem un kosmētikas, lai tā var brīvi elpot un uzņemt visu, ko tai dosi. Noņem ādas atmirušās daļiņas, izmantojot enzīmu vai AHA skābes saturošu pīlingu (AHA skābēm jābūt mazā koncentrācijā). Uzklāj uz sejas nakts masku – tā rūpēsies par ādu miega laikā. Šim nolūkam izvēlies mitrinošu vai attīrošu masku, lai no rīta āda būtu mirdzoša. Pēc pamošanās izdzer pāris glāzes silta ūdens ar citronu un medu – tas uzmundrinās gan seju, gan ķermeni.

Izbaudi atsvaidzinošu kontrastdušu, noskalo arī nakts masku. Pēc dušas pamasē seju ar minerālūdens ledus gabaliņiem un uzklāj vitamīnu masku ar C un E vitamīnu, antioksidantiem, mentolu un citām uzmundrinošām sastāvdaļām. Pēc maskas sejas āda kļūs maigi sārta un tonizēta, mazināsies tūska. Tūsku zem acīm var samazināt ar svaiga kartupeļa šķēlītes kompresi.

Nobeigumā uz sejas uzklāj nelielu daudzumu vitamīnus vai antioksidantus saturošu serumu, ko nostiprini ar maigu, mitrinošu krēmu.

foto: Shutterstock

Pagatavo masku pati

Samīci vienu vidēja izmēra banānu, pievieno 1 tējk. barojoša krēma un 1 tējk. olīveļļas, ½ tējk. citrona sulas un visu samaisi. Klāj uz sejas, pēc 15 minūtēm noskalo.