foto: Shutterstock/ Vida Press
Emīlijas Ratažkovski kleita atkal piesaista uzmanību - modele brīnās, kāpēc daudzi to sauc par vulgāru
"Tory Burch" pavasaris/vasara 2023 kolekcijas skatē Ņujorkas modes nedēļā.
Stila jaunumi
2022. gada 3. novembris, 06:20

Emīlijas Ratažkovski kleita atkal piesaista uzmanību - modele brīnās, kāpēc daudzi to sauc par vulgāru

Jauns.lv

Modeles un aktrises Emīlijas Ratažkovski "pretrunīgi vērtētā" kleita, kurā viņa bija tērpusies 2016. gadā, ir raisījusi kritikas lavīnu, taču slavenā sieviete savu izvēli joprojām nenožēlo.

Ratažkovski 2016. gada septembrī ieradās "Harper's Bazaar" pasākumā, tērpusies modes dizainera Džuliana Makdonalda darinātā kleitā ar iespaidīgu izgriezumu, ziņo insider.com. "Šī, iespējams, ir vispretrunīgākā kleita, kādu esmu valkājusi," saka 31 gadu vecā Emīlija Ratažkovski. "Es pat nevarēju iedomāties, kāds skandāls izcelsies."

Viņa atceras, ka daži kritiķi nosaukuši šo kleitu par "ārkārtīgi vulgāru". "Internetā notika asas diskusijas," sacīja modele. "Vairāki mani aģenti pat sadusmojās uz mani, jo viņiem šķita, ka šis apģērbs ir pārāk seksīgs."

foto: REUTERS/SCANPIX

Ratažkovski skaidroja, ka kleitas vidū bijis caurspīdīgs audums, taču fotogrāfijās tas nebija redzams. "Es biju jaunāka un nez kāpēc pat neiedomājos, ka varbūt kleita pārāk daudz atklāj kailu ķermeni," viņa sacīja. "Galu galā patiesībā it kā kailo daļu klāja caurspīdīgs audums, ko nebija viegli saskatīt."

foto: REUTERS/SCANPIX

Ratajžkovski norādīja, ka uzreiz atcirtusi pretī cilvēkam, kurš viņas kleitu nodēvējis par "ārkārtīgi vulgāru", jo tas ir bijia seksistisks komentārs. "Mani apsūdzēja, ka cenšos sev pievērst uzmanību. Tas izklausās diezgan dīvaini, jo uz sarkanā paklāja visi kāpj pēc uzmanības," viņa komentēja. "Ja esi slavenība, būtībā tā ir daļa no tava darba."

foto: Shutterstock

Savas modeles karjeras laikā Emīlija Ratažkovski par seksismu ir izteikusies ne reizi vien, tostarp 2017. gadā. Tā gada decembrī viņa aizrādīja Apvienotās Karalistes šova vadītājam Pīrsam Morganam, kurš paziņoja, ka Ratažkovski fotogrāfijas, kurās viņa iemūžināta puskaila, nav uzskatāmas par feministiskām.

"Es nekad neesmu teikusi, ka žurnāla "Love" fotosesija bija feministisks vēstījums. Taču jāatzīmē, ka norāde, ko sievietēm vajadzētu darīt ar savu ķermeni un seksualitāti, ir klasisks seksisma piemērs. Man var būt viedoklis par feminismu, un vienlaikus es joprojām varu piedalīties seksīgās fotosesijās,” viņa tvītoja.

Modeles Emīlijas Ratažkovski "pārāk seksīgie" tērpi, kuru dizains sadusmojis daudzus

gallery icon

Emīlijas Ratažkovski grūtnieces stiliņš

gallery icon

Emīlijas Ratažkovski privātās fotogrāfijas

gallery icon