Stila jaunumi
2022. gada 5. jūlijs, 07:02

Apšaubāmi stilīgā 2000. gadu mode atkal kļūst aktuāla

Anita Sedliņa

Jauns.lv

Mode ir cikliska, kas nozīmē - agrāk vai vēlāk, lieta ko esi mīlējusi vai nīdusi - atkal skaitīsies stilīga un aktuāla. Apšaubāmākais modes periods 2000. gadi, jeb kā mūsdienās apzīmē ar abreviatūru Y2K, piedzīvo savu renesansi un slavenības kā stila pionieres jau atkal atgādina, kas ir jāvalkā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pogājamas jakas

Viss, kas atliek- supermodelei to uzvilkt un jau atkal aktuālas ir 2000. gados modīgās, pogājamās, adītās jaciņas. Šoreiz, bez krekla un uz kailas miesas.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Džidži Hadida.

Velūra treniņtērpi

Reiz un jau atkal slavenību vidū populārais, samtainais treniņtērs (vēlams, no zīmola Juicy Couture) ir kļuvis par ikdienas uniformu. Pat ar augstpapēžu kurpēm un smalku somiņu.

foto: Todd Williamson/Shutterstock/ Vida Press
Parisa Hiltone.

Rota ar vārdu

Pateicoties aktrises Sāras Džesikas Pārkeres atveidotajai varonei Kerijai seriālā Sekss un Lielpilsēta, popularitātes eksploziju reiz piedzīvoja ķēdītes ar tās valkātājas vārdu. Jau atkal tās ir jāvalkā un ar savu vecāku doto vārdu jālepojas.

foto: INSTARimages.com/All Over Press/ Vida Press
Dženifera Lopesa.

Lieli riņķi

No 1980. un 1990. gadu Hiphopa un R&B kultūras aizlienētie, pārlielie auskari-riņķi ir kļuvuši par klasisku aksesuāru ar ko pat 2022. gadā vairs nenokļūdīsies.

foto: scanpix
Rianna.

Logotipi visur

Logomānija ir tik pat jaudīga kāda tā bija 2000. gadu sākumā. Galvenais, lai logotipi atspoguļotu luksusa modes namus un tādējādi liecinātu par valkātājas dārgo gaumi.

foto: ddp/ INSTAR / Vida Press
Bella Torna.

Leopards

Reiz diskutablais motīvs- leoparda raksts nu jau ir neapšaubāma klasika, kas ir lietojama kā neitrāla „krāsa”- vienmēr un visur, un no galvas līdz pat kājām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Instagram, Vida Press
Keita Aptone.
foto: action press/ Vida Press
Lady Gaga.

Un čūskāda

2000. gadi modē bija seksapīls un izaicinošs laiks, tādēļ komplektā leopardādas rakstiem, arī čūskādas motīviem ir vieta sevi cienošas modes dāmas garderobē.

foto: SplashNews.com/ Vida Press
Ešlija Robertsa.

Zemas bikses, mazs krekliņš

Pats galvenais un pats aktuālākais siluets tolaik un šodien ir bikses ar ļoti zemu jostas vietu (jā, veļa drīkst tikt eksponēta), kas papildinātas ar bērnišķīgu, arī mazmazītiņu krekliņu.

foto: Robert O'neil / SplashNews.com/ Vida Press
Bella Hadida.

Arī mini svārciņi

Nekas cits tā nerada iespaidu par nevainīgu seksapīlu un tajā pat laikā izaicinājumu, kā super īsie mini svārki. Vēl jo vairāk, ja tie ir rūtaini un tādējādi atgādina skolas formu.

foto: Robert O'neil / SplashNews.com/ Vida Press
Bella Hadida.

Krāsainas saulesbrilles

Krāsainas saulesbrilles valkāja kā sievietes, tā vīrieši. Un jau atkal uz pasauli drīkst raudzīties caur rozā (un citu krāsu) brillēm!

foto: Christopher Peterson / SplashNew/ Vida Press
Alena Frolova.