Bērni
2022. gada 21. jūnijs, 13:56

Doma bijusi šokējoša, bet viņa tomēr nolēma 50 gados dzemdēt pati savu mazbērnu

Jauns.lv

Vai ir gadījies dzirdēt, ka kāda sieviete dzemdē savu mazmeitu? Tieši tik neparasts ir amerikānietes Keitlinas Munozas un viņas mātes Šalaizas Smitas stāsts. Meitai netiekot pie otrā bērniņa, māte nolēma spert drosmīgu soli - kļūt par surogātmāti pati savam mazbērnam.

Kā vēsta "Insider", 2016. gadā Keitlina apprecējās ar savu vīru, un abi uzreiz nolēma, ka ir gatavi ģimenes pieaugumam. Kad bija pagājis gads, bet grūtniecība tā arī nebija iestājusies, Keitlina sāka uztraukties, bet pāris turpināja mēģināt.

2018. gada pavasarī viņa sāka veikt padziļinātus izmeklējumus, un viņai tika diagnosticēta endometrioze - izplatīts ginekoloģisks stāvoklis, kas var apgrūtināt ieņemšanu.

Keitlinai tika veikta endometriozes ārstēšanas operācija, pēc kuras ārsts viņai atļāva atsākt grūtniecības iestāšanās mēģinājumus. Tomēr šoreiz abi ar vīru nolēmuši izmēģināt mākslīgo apaugļošanu. "Mēs vairs negribējām turpināt spēlēt šo ilgo gaidīšanas spēli," atminas Keitlina. "Mēs jau tik ilgi centāmies. Es biju apņēmības pilna darīt visu, kas nepieciešams, lai mums beidzot piedzimtu bērns." Mākslīgā apaugļošana pārim bija veiksmīga.

Sieviete gan atzīst, ka psiholoģiski bijis grūti, īpaši liela drosme bijusi vajadzīga, lai veiktu nepieciešamos hormonu dūrienus. Kopumā grūtniecība ritējusi labi līdz 30. nedēļai, kad Keitlina sākusi justies slikti. Sākušās stipras sāpes krūtīs, elpot kļuvis grūti un strauji paaugstinājies asinsspiediens. Lai aizsargātu vēl nedzimušo bērnu, viņai tika veikta ārkārtas operācija, un dēls Kalahans piedzima 2019. gada novembrī.

Pēc dzemdību komplikācijām Keitlina uzzināja, ka viņai ir arī autoimūna slimība, ko sauc par Sjogrena sindromu. Gadu vēlāk Keitlina un Migels nolēma, ka vēlas arī otru bērnu, taču ārsti brīdināja, ka tas vairs nav droši.

Keitlinas mātes nesavtīgā palīdzība

Noskatījusies, kā meita pārdzīvo par neauglību, Keitlinas mātei Šalaizai prātā iešāvusies doma kļūt par surogātmāti, tomēr sākotnēji viņa mazliet šaubījusies. Trīs nedēļu laikā sapratusi, ka tas tomēr ir pareizākais lēmums, ko viņa savas meitas labā var darīt.

"Man bija smaga diena, kad zvanīja mana mamma," atceras Keitlina. "Es domāju par mūsu ģimeni un nezināju, kāds ir mūsu nākamais solis. Kad viņa piedāvāja kļūt par mūsu surogātmāti, tā bija atbilde uz visām mūsu lūgšanām."

"Es gatavojos sliktākajam, lai pasargātu sevi, ja tas neizdotos," bilst Keitlina. "Kad uzzinājām, ka mamma ir stāvoklī, mēs visi bijām sajūsmā."

Šalaiza atzīst, ka doma par bērna iznēsāšanu gandrīz 50 gadu vecumā sākumā bijusi šokējoša. par laimi, grūtniecība noritēja veiksmīgi, un 2022. gada 17. maijā viņa dzemdēja pati savu mazmeitu Alainu Keitu Šalaizu.

"Kad es pirmo reizi domāju par to, ka būšu Keitlinas surogātmāte, man bija vīzija, ka manas meitas rokās tiks ielikta skaista meitenīte, un tas mums sagādās tik daudz prieka," sacīja Šalaiza. "Redzēt Migelu un Keitlinu kopā ar šo mazo, mīļo bērniņu bija visskaistākais, ko es kā māte varēju redzēt."

Tikmēr Keitlina atzīst, ka mātes nesavtīgā mīlestība ir lielākā dāvana, ko saņēmusi. "Viņa man iznēsāja manu bērnu, jo es pati to nevarēju izdarīt, viņa man dāvāja vislielāko dāvanu," sacīja Keitlina. "Mana mamma ir mana varone, un es esmu viņai tik ļoti pateicīga, ka viņa man dāvāja meitu."

"Alainai ir savs stāsts, un tas ir pārsteidzošs. Es domāju, ka viņa jutīsies tik ļoti mīlēta, zinot, ka viņas vecmāmiņa palīdzēja viņu ievest mūsu ģimenē," teic Keitlina, vienlaikus citiem pāriem, kas cīnās ar neauglību, vēlot nezaudēt ticību, ka reiz būs gaisma tuneļa galā.