Attiecības
2022. gada 14. aprīlis, 06:57

Viņi ir precējušies, taču nenēsā gredzenu. Kāpēc?

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Ātrākais veids, kā atšķirt precētos, ir laulību gredzens (Centrāleiropā un Austrumeiropā uz labās rokas zeltneša, citur – uz kreisās). Tomēr, to uzskatot par vecmodīgu etiķeti, daudzas slavenības no šā pirksta rotājuma ir atteikušās.

Mūžīgais gredzens

Mūziķi Bejonse un Jay Z laulību gredzenus nevalkā nevis tāpēc, ka bijuši iesaistīti krāpšanas skandālos, bet tāpēc, ka tradicionālo gredzenu vietā abi savas saistības atzīmējuši ar ko uz mūžu paliekošāku – tetovējumu ar romiešu ciparu IV. Šis skaitlis simbolizē viņu dzimšanas dienas (Jay-Z tas ir 4. decembris, Bejonsei 4. septembris) un kāzu datumu (4. aprīlis).

foto: MS/CIAO PIX/Shutterstock/ Vida Press

Popdīva Bejonsa un viņas lielākais atbalsts - vīrs Jay-Z

gallery icon

Personiskie iemesli

Lai gan Kembridžas hercogiene Keita Midltone reti ir manīta bez sava safīra gredzena, viņas vīrs princis Viljams laulību gredzenu nevalkā. Kā vēsta Kensingtonas pils pārstāvji, šī prinča izvēle esot “personiska”. Paša brālim Harijam gan pret gredzenu iebildumu neesot, un viņš to labprāt valkā.

foto: BACKGRID/ Vida Press

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams viesojas Edinburgā 2021. gada maijā

gallery icon

Vienalga!

Mūziķe Kristīna Agilera jau 11 gadu ir šķīrusies no Džordana Bretmena (šobrīd saderinājusies ar Metjū Ratleru) un laulības laikā ļoti reti nēsāja gredzenu. Viņas arguments bija vienkāršs: “Man nepatīk gredzeni uz pirkstiem. Neesmu gredzenu cilvēks. Daudz par šo jautājumu tiek spekulēts, bet man ir vienalga.”

foto: Dave Allocca/Starpix/Shutterstock/ Vida Press

Dumpiniece

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ir bijis precējies trīs reizes. 2005. gadā viņš apprecējās ar pašreizējo kundzi Melāniju Trampu, un viņš izvēlas gredzenu nevalkāt. Savukārt Slovēnijā dzimusī kundze gredzenu uzvelk reti un, kad to dara, tad Austrumeiropas valstīm raksturīgajā manierē – uz labās rokas zeltneša.

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press

Par godu mammai?

Donalda Trampa meita Ivanka, kas kopš 2009. gada ir precējusies ar Džāredu Kušneru, laulību gredzenu izvēlas nēsāt tikai īpašos gadījumos (iespējams, iemesls ir tā vērtība – 513 000 dolāru). Bet, kad to valkā, tad uz labās rokas zeltneša, kas varētu būt par godu mammai Ivanai, kura ir dzimusi Čehijā.

foto: CAMERA PRESS/Heathcliff O'Malley / Telegraph / Vida Press

Ivanka Trampa ar vīru apmeklē oficiālās pusdienas Baltajā namā

ASV prezidenta Donalda Trampa meita un padomniece Ivanka Trampa ar vīru Džaredu Kušneru apmeklē oficiālās pusdienas Baltajā namā. Viņa ģērbusies ...

gallery icon

Gredzens ir sīkums

Aktieru Vila Smita un Džadas Pinketas Smitas izvēlei atteikties valkāt laulību gredzenus, iespējams, ir saistība ar regulārajām baumām par viņu šķiršanos. Un, lai gan abi pieļauj sānsoļus attiecībās, viņi kopā ir jau 25 gadus.

foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press

Neuzticības cena

Pēc desmit gadiem laulībā mūziķis Džastins Timberleiks ir pieķerts sievas, aktrises Džesikas Bīlas, iespējamā krāpšanas epizodē ar paša kolēģi Ališu Veinvraitu. Situācijai nākot gaismā, sieva bijusi tik ļoti saniknota, ka nu ir atteikusies no laulību gredzena nēsāšanas. Pašsaprotami.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Cits gredzens

Sabiedrības dāma un TV zvaigzne Olīvija Palermo ar modeli Johannesu Hēbli ir precējusies jau astoņus gadus. Viņa ir atradusi sev interesantu risinājumu – modes vārdā nevalkā vis laulības, bet gan savu lielo saderināšanās gredzenu.

foto: BACKGRID/ Vida Press