Edītes Pauls-Vīgneres izstādes "Kafijas kantāte" atklāšana

2019. gada 18. decembrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notika mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres 80. dzimšanas dienai un viņas radošās darbības ...

gallery icon
2019. gada 19. decembris, 09:20

FOTO: Raimonds Pauls sveic māsu Edīti viņas vērienīgās izstādes atklāšanā

Jauns.lv

Trešdien, 18. decembrī, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notika mākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres 80. dzimšanas dienai un viņas radošās darbības 50 gadu jubilejai veltītās personālizstādes "Kafijas kantāte" atklāšana.

Atklāšanā savu māsu sveica komponists Raimonds Pauls, bija atnākuši arī eksprezidents Guntis Ulmanis, uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, atzinības rakstu pasniedza kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Ekspozīcijā "Kafijas kantāte" mākslinieces darbi sadzīvos kopā ar niansēm bagātu izgaismojumu un brāļa Raimonda Paula mūziku. Paralēli izstādē tiks iekļautas Edītes Pauls-Vīgneres lielformāta fotogrāfijas un līdz šim notikušo personālizstāžu plakāti. Un šī tautā iemīļotajai māksliniecei, kam septembrī apritēja 80 gadu, būšot pēdējā izstāde.

Edīte Pauls-Vīgnere (1939) ir viena no Latvijas vadošajām, talantīgākajām un arī populārākajām tekstilmāksliniecēm. Meistares jubilejas izstādei apzināti izvēlēts retrospektīvs raksturs. Tās mērķis ir koncentrēties uz to Edītes Pauls-Vīgneres radošo mantojumu, ar ko viņa sāka "apburt" skatītājus jau kopš pašas pirmās lielās personālizstādes Rīgā, toreiz Aizrobežu mākslas muzejā, 1978. gadā. Turpat 20 izcilie gobelēni un vērienīgie tekstilansambļi atklās apmeklētājam autores iedvesmas avotus un izjūtas.

Edītes Pauls-Vīgneres Kafijas kantāte Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

Edītes Pauls-Vīgneres Kafijas kantāte Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā no 19. decembra skatāma Edītes Pauls-Vīgneres personālizstāde ...

gallery icon