foto: no Gundegas O. Vainovskas privātā arhīva
Mazos lasītājus gaida trešā grāmatiņa par lācīti Rūdi – „Lācītis Rūdis dodas uz Vecrīgu”
Klajā nākusi trešā grāmatiņa par lācīti Rūdi. Tajā lācītis izrāda savu dzimto pilsētu Rīgu lāču meitenei Esmeraldai.
Bērni
2018. gada 22. maijs, 15:29

Mazos lasītājus gaida trešā grāmatiņa par lācīti Rūdi – „Lācītis Rūdis dodas uz Vecrīgu”

Kasjauns.lv

Lācītis Rūdis ir bērnu grāmatiņu varonis. Pavisam īsts rotaļu lācītis, kas izstāsta un krāsainās fotogrāfijās parāda savus piedzīvojumus. Nesen nākusi klajā autores Gundegas O. Vainovskas trešā grāmatiņa bērniem par mazo ķepaini – „Lācītis Rūdis dodas uz Vecrīgu”.

Šoreiz lācītis Rūdis aicina līdzi aizraujošā ceļojumā pa Vecrīgu. Rūdis lasītājus iepazīstina ar savu dzimto pilsētu. Kopā ar lāču meiteni Esmeraldu viņš izstaigā Vecpilsētu krustu šķērsu. Rūdis izrāda pilsētas ievērojamākās vietas, stāstījumā iekļaujot arī leģendas.

Grāmatiņa jau atrodama lielākajās grāmatnīcās.

Lācītis atklāj, kāpēc nekad nedrīkst teikt, ka Rīga ir gatava, iepazīstina ar nostāstiem par Doma baznīcas gaili, kā arī izstāsta, ka Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija aizsākusies tieši Rīgā. Rūdis lāču draudzenei parāda Brīvības pieminekli, operu, „Laimas” pulksteni, Līvu laukumu un vēl citas vietas. Abiem pat izdodas uzkāpt un pasēdēt Doma baznīcas vecā gaiļa mugurā.

Vai zināji, ka baznīcu gaiļi darbojas kā pavisam īsti vēja rādītāji? Un kurā vietā Vecrīgā ir atrodama lāča skulptūra?

Grāmatiņā iekļauta zīmēta karte, lai arī mazie lasītāji ar savām ģimenēm varētu izstaigāt lācīšu ceļu!

foto: no Gundegas O. Vainovskas privātā arhīva
Lācītim Rūdim un Esmeraldai pat izdodas pasēdēt mugurā Doma baznīcas vecajam gailim.

Grāmatas autore Gundega O. Vainovska ir rotaļu lācīšu kolekcionāre. Viņas kolekcijā ir vairāk nekā 200 lāču, un tā aizvien papildinās. Lācenīte Esmeralda ir autores pašas roku darbs. Pērn ar šo – pirmo pašas rokām darināto lācīti – iegūts debitantes diploms lāču meistaru konkursā Anglijā.

Gundega ikdienā darbojas žurnālistikā, bet viņas lielākie un mīļākie vaļasprieki ir ceļošana, mūzika, fotografēšana un, protams, lāči!