foto: Publicitātes foto
Sākusies ziemas pieteikšanās "Latvijas Dizaina gada balvai 2023"
Viens no rudens pieteikšanās kārtas nominantiem - RSU Anatomijas muzeja ekspozīcija.
Dzīvesstils
2023. gada 3. janvāris, 10:28

Sākusies ziemas pieteikšanās "Latvijas Dizaina gada balvai 2023"

Jauns.lv / LETA

Šodien sākusies ziemas pieteikšanās "Latvijas Dizaina gada balvai 2023", informē Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa. Atlases žūrija darbus izvērtēs līdz 1.martam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No šodienas līdz 31.janvārim atvērta ziemas pieteikšanās "Latvijas Dizaina gada balvai 2023" - augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā. Balvu pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī stimulēt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību.

Latvijas Dizaina gada balvas pieteikšanās kārtība paredz iespēju darbu autoriem vai to pasūtītājiem darbus konkursam iesniegt divos periodos - rudenī un ziemā, tā padarot ērtāku gan pašu pieteikšanās procesu, gan arī strukturējot vērtēšanu.

2023.gada ziemas pieteikšanās atlases žūrija darbus izvērtēs līdz 1.martam. Otrajā kārtā starptautiska fināla žūrija vērtēs rudens un ziemas nominantus un izvirzīs finālistus. Fināla žūrija arī lems par katras kategorijas uzvarētāju un Latvijas Dizaina gada balvas "Grand prix" ieguvēju. Konkursa otrā kārta noslēgsies ar Dizaina gada balvas pasniegšanu 2023.gada maija beigās.

"Latvijas Dizaina gada balvas 2023" rudens kārtas nominanti

No 2. janvāra līdz 31. janvārim atvērta ziemas pieteikšanās "Latvijas Dizaina gada balvai 2023" – augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā. ...

gallery icon
33

Atlases žūrijā darbojas atzīti Latvijas dizaina profesionāļi. Katrā kategorijā ir priekšsēdētājs un divi žūrijas locekļi. Atlases žūrijas kategoriju priekšsēdētāju pienākumus piekritušas uzņemties grafikas dizainere, "Madara Cosmetics" līdzdibinātāja Liene Drāzniece, produktu dizainere, zīmolu "Mammalampa" un "Detales" izveidotāja Ieva Kalēja un UX dizainere, "Printify" dizaina vadītāja Līga Lētiņa un arhitekte un urbāniste, Rīgas pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola.

Atlases žūrija ziemas pieteikšanās iesniegtos darbus vērtēs atbilstoši konkursa nolikumā definētajiem vērtēšanas kritērijiem, katram no tiem piešķirot no viena līdz desmit punktiem.

Rudens pieteikšanās konkursam ilga no 11.oktobra līdz 15.novembrim. No rudens pieteikšanās kārtā saņemtajiem 93 darbiem dalībai konkursa otrajā kārtā atlases žūrija izvirzījusi 33 darbus. Darbu vērtēšana notika piecās kategorijās - produkti, pakalpojumi, komunikācija, vide un digitālie risinājumi. Visvairāk pieteikumu tika saņemts komunikācijas dizaina kategorijā - 32, kam sekoja produktu dizaina kategorija ar 27 pieteikumiem un vides dizaina kategorija ar 23 pieteikumiem.

Latvijas Dizaina gada balva ar Kultūras ministrijas atbalstu dibināta 2017.gadā. Līdz 2025.gada maijam to organizē Latvijas Dizaina centrs, saņemot šī uzdevuma deleģējumu pēc uzvaras Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā par valsts pārvaldes uzdevuma - kvalitātes novērtējuma dizaina jomā - veikšanu.

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās