foto: Publicitātes foto
"Hermès" Amsterdamā pārcēlies uz jaunu mājvietu - Kristāla namiem
Dzīvesstils
2019. gada 14. septembris, 18:11

"Hermès" Amsterdamā pārcēlies uz jaunu mājvietu - Kristāla namiem

Pastaiga

Franču luksusa brenda Hermès Amsterdamas veikals pārcēlies uz jaunu, plašāku un, ja ņem vērā tradicionālos zīmola estētikas priekšrakstus, neierastu mājvietu – arhitektu biroja MVRDV radītajiem Kristāla namiem iepirkšanās ielā Pieter Cornelisz Hooftstraat.

Paši nami, kuru fasādi veido simtiem speciāli ražotu stikla ķieģeļu (tos kopā satur superspēcīga līme), durvis vēra 2016. gadā, un iepriekš vienā no to spārniem mitinājās cits luksusa gigants – Chanel. Arhitektu birojs MVRDV šo projektu savulaik uztvēris kā līdz šim neapgūtu teritoriju un nopietnu izaicinājumu.

Lai namu nepiemeklētu daudzu šīs ielas ēku liktenis – tās jau sen zaudējušas vēsturisko identitāti un šarmu –, MVRDV izvēlējies laikmetīgu, mūsdienu tehnoloģiju iedvesmotu risinājumu: kopēt oriģinālo ķieģeļu fasādes arhitektūru, pārradot to no spoguļstikla.

Ēku augšējos stāvos stikla elementi pamazām sapludināti ar terakotas ķieģeļiem, radot optisku izzūdošas sienas ilūziju. Hermès salona interjers uzticēts pārbaudītām rokām – par to parūpējies zīmola ilggadējais sadarbības partneris Parīzes interjera dizaina aģentūra RDAI.

Pieter Cornelisz Hooftstraat 94
hermes.com