foto: facebook.com/DesignawardLV
"Latvijas Dizaina gada balvas 2019" publikas simpātiju balvu ieguvusi informācijas vietne "Sieviete un darbs"
2019. gada 25. jūnijs, 18:28

"Latvijas Dizaina gada balvas 2019" publikas simpātiju balvu ieguvusi informācijas vietne "Sieviete un darbs"

LETA

Jūnija vidū noslēdzoties publikas balsojumam, "Latvijas Dizaina gada balvas 2019" publikas simpātijas balvu saņēma Vinetas Kreigeres un Rūtas Jumītes informācijas vietnes "Sieviete un darbs" dizaina risinājums, informēja apbalvojuma pārstāvji.

Dizaina risinājuma "Sieviete un darbs" autores ir Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra studentes, kuras izveidoja informatīvo interneta vietni ar mērķi apkopot un sniegt informāciju sievietēm par dažādām darba un uzņēmējdarbības iespējām, kā arī nodokļiem.

"Sieviete un darbs" vienuviet apkopo informāciju, kas aptver 20 likumus un 13 valsts iestādēs. Informācija paredzēta 10 dažādām mērķgrupām atbilstoši dzīves situācijai. Prototipu testēja un atzinīgi novērtēja 97 sievietes kā arī vietējās un ārvalstu žūrijas pārstāvji, turklāt šis dizaina risinājums saņēmis arī starptautiskā digitālo tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" atzinības balvu.

Publikas atzinību izpelnījušies arī Paulas Lorences dizainētie attīstošie priekšmeti bērniem ar autismu "Taktil" un mobilā lietotne "Jordānijas Banka", kuras autori ir "UX Design Agency" komanda.

LETA jau ziņoja, ka apbalvojuma "Latvijas Dizaina gada balva 2019" pirmo vietu šogad izcīnījusi kampaņa "#esesmuintroverts", kuras autors ir platforma "Latvijas literatūra".

Otrā vieta piešķirta mobilajai lietotnei "Derec", kuras autors ir "CUBE Systems", savukārt trešā vieta piešķirta pastāvīgajai ekspozīcijai "Sirdsapziņas ugunskurs", kuras autori ir Krista un Reinis Dzudzilo.

"Latvijas Dizaina gada balva" ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labāko sniegumu un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.