foto: Shutterstock
Pārbaudītas sejas maskas: svaigai ādai pirms un pēc ballītes
2018. gada 13. decembris, 14:26

Pārbaudītas sejas maskas: svaigai ādai pirms un pēc ballītes

Una Ulme

Pastaiga

Decembris ir ballīšu laiks, kad pasākumi seko viens otram un visur jāizskatās perfekti! Pastaigas skaistuma redaktore Una Ulme iesaka uz savas ādas pārbaudītas sejas maskas, kas sniedz reālu efektu.

Attīrīšana

Lai sagatavotu ādu gaidāmajam pasākumam, tā labi jāattīra. Šajā ziņā mani favorīti ir attīrošās maskas Filorga Scrub&Mask (55 ml, € 45) un Clinique Pep Start Double Bubble Purifying (50ml, € 28,99). Pēc uzklāšanas šie produkti patīkami uzputo un kādu laiku vārda vistiešākajā nozīmē paburbuļo uz sejas ādas.

Šajā laikā āda tiek ne tikai attīrīta, bet arī apgādāta ar skābekli, tāpēc rezultāts ir nevainojami gluda un svaiga āda. Filorgas produktam vienlaikus piemīt arī pretnovecošanās efekts, jo tās sastāvā ir īpašs šūnas atjaunojošs komplekss. Šādā veidā ādu var sagatavot vai nu nākamās maskas vai kosmētikas uzklāšanai, kas uz attīrītas ādas iedarbosies labāk.

foto: Publicitātes foto

Ādas detokss

Ļoti  efektīvu rezultātu sniedz maskas, kuru sastāvā ir aktīvā ogle, māli, aļģes. Šīs sastāvdaļas iedarbojas dziļāk un gluži kā tādi sanitāri spēj savākt brīvo radikāļu radītās sekas (sārņus, toksīnus) un izvadīt tos no ādas. Ne tikai problemātiskai un taukainai ādai nepieciešama šāda padziļinātāka attīrīšana, ik pa laikam to vajag katram no mums, jo vides piesārņojums un dzīvesveids kaitē vairāk nekā varētu iedomāties.

No testētiem produktiem iesaku mūsu pašu Līga Nature SPA radīto Detox sejas masku ar bentonīta un kaolīna māliem, aktīvo ogli un kolagēnu (60 ml, € 12,60). Maskas gaisīgā konsistence patīkami klājas, jūtams uzmundrinošs rūgtā apelsīna aromāts un pēc tās lietošanas āda ir ideāli tīra un svaiga. Savukārt Biotherm Skin Oxygen Wonder Mud sejas maska ar balto mālu un mikro aļģu ekstraktu patīkami atvēsina sejas ādu (75 ml, € 54,99). Pēc uzklāšanas vēlams iemasēt, jo mālainās konsistences maska satur arī abrazīvas daļiņas, kas ādu padara gludu un maigu.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Toņa izlīdzināšana un liftings

Nav pārāk daudz tādu produktu, pēc kuru lietošanas esmu piefiksējusi reālas ādas toņa izmaiņas. Proti, seja izskatās atpūtusies, it kā tikko būtu atgriezusies no dienvidu kūrorta.

Viens no produktiem, kas veic šādas pārvērtības, ir Maria Galland 81 kaviāra maska (50 ml, € 95,50). Tās sastāvā esošie piena proteīni, kaviāra ekstrakts un vitamīni palīdz atgūties nogurušai ādai, vienlaikus to bagātīgi pabarojot. Ādas tonis kļūst izteikti svaigs, tāpēc ar pārliecību varu teikt, ka šis produkts ir katra iztērētā eiro vērts.

Lielisku rezultātu sniedz arī Elemis Peptide4 Thousands Flower maska, kuras sastāvā ir melnais māls, pienskābe un ziemeļu kūdra, kas tiek iegūta no organisko ziedu ziedlapiņām un augiem, tāpēc tā ir bagāta ar minerāliem, vitamīniem un aminoskābēm (75 ml, € 53).

Maskai ir ļoti patīkama, samtaina tekstūra, pēc uzklāšanas jūtams atvēsinošs un rezultāts ir patiešām starojoša un atpūtusies āda. Manu favorītu vidū ir arī MADARA ReGene maska, kas līdzās liftinga efektam (viegla, ādu savelkoša sajūta jūtama laikā, kamēr maska iedarbojas), mitrina un atsvaidzina ādu, tāpēc ir izcils pirms ballītes produkts (60 ml, € 35).

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Mitrināšana

Esmu tā dēvēto vienreiz lietojamo sejas masku fanāts un mani vannas rituāli nav iedomājami bez šo produktu izmantošanas. Lai arī šo masku lietošana sanāk padārgs prieks, taču arī rezultāts ir vērā ņemams bagātīgā sastāva dēļ. Piemēram, Lancome Genifique Hydrogel Melting sejas maska satur tikpat daudz Bifidus ekstrakta (tam piemīt spēcīga mitrinoša iedarbība), kā viens vesels seruma Genifique 30 ml iepakojums. Jaunākās paaudzes sejas maskas tiek veidotas uz hidrogēla matricas bāzes, kas aktivizējas saskarē ar ādu, uzlabojot maskas efektivitāti.

Šāds darbības princips piemīt arī Kiehl’s Instant Renewal maskai, kura piesūcināta ar auksti spiestām eļļam sniedz ādai vērā ņemamu mitrināšanu (4gab, € 32). Īpaši acu zonai rekomendēju Sensai Cellular Performance acu plāksnītes, kuras sastāvā esošie aktīvo vielu kompleksi un ekstrakti mitrina un atsvaidzina jūtīgo zonu ap acīm (10 gab., € 132).

Starp citu, tās var lietot arī uzklājot uz deguna/mutes rievas, vizuāli piepildot šo zonu un padarot rievas mazāk izteiktas. Iepakojumā līdzekļa ir patiešām daudz un pēc plāksnītes uzklāšanas ieteiktu atlikumu uzklāt uz sejas. Lai arī neesmu nakts masku cienītāja, periodos, kad āda kļūst sausāka, lietoju ESPA Overnight Hydration Therapy nakts masku, kurai papildus piemīt aromterapijas efekts (55 ml, € 53). Maska ir bieza, tāpēc to vēlams uzklāt plānā kārtiņā.

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto