foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
Par mata tiesu no nāves! 10 gadus vecais Krišjānis gūst smagu traumu, lēkājot pa batutu; ģimene brīdina citus vecākus
Dzīvības loterija
2023. gada 24. maijs, 15:11

Par mata tiesu no nāves! 10 gadus vecais Krišjānis gūst smagu traumu, lēkājot pa batutu; ģimene brīdina citus vecākus

Jauns.lv

Ar smagu traumu lēkāšana pa batutu beigusies desmit gadus vecam zēnam no Limbažu novada. Sarauto kakla saišu dēļ visa vasara būs jāpavada īpašā ierīcē, kas fiksē zēna muguru un kaklu. Ģimene pēc pārdzīvotā aicina citus vecākus izvērtēt riskus, ko rada batuta lietošana. Jo dažas minūtes prieka, var maksāt pat dzīvību, vēsta LTV raidījums “Panorāma”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bez palīdzības desmit gadus vecais Krišjānis tagad nevar ne paēst, ne nokāpt pa trepēm. Kūlenis batutā viņa dzīvi apmeta kājām gaisā. Zēns stāsta, ka kūleņus un salto metis vairākkārt, taču šī reize bijusi liktenīgā – zēns piezemējies uz pleciem, un nav spējis vairs kustēties. 

Mamma nekavējoties izsaukusi Neatliekamo medicīnisko palīdzību, kura ieradusies 10 minūšu laikā. Krišjānis vairs nekustējās. Par mata tiesu no nāves – tā tieši pateica ķirurgs, redzot sarautās kakla saites.

Pats zēns atzīst, ka viņam palaimējies. Abi pārējie scenāriji bijuši dzīve ratiņkrēslā vai nāve. 

“Trešais variants ir mūsu variants. Esam dzimuši laimes krekliņā, tie bija arī mūsu daktera vārdi,” piebilst zēna mamma. 

Tagad trīs mēneši Krišjānim jāpavada smagajā Minervas ortozē.
Krišjāņa mamma atzīst, ka batuts ģimenei ir jau 18 gadu, un tas lietots bez jebkādām traumām. Pēc traumas ir izlemts arī batuta liktenis, tas vairs netiks lietots, bet izmantots, kā zvaigžņu vērošanas rīks. 

Krišjānis drosmīgi atzīst, ka batutu ģimene izlēmusi nepārdot, jo citādi šāda pat nelaime var notikt ar vēl kādu citu bērnu. 

Ģimene vēlējās publiski runāt par notikušo tikai tādēļ, lai citi vecāki aizdomātos par batutiem un traumām.

Lai batuts būtu uzskatāms par drošu un neradītu riskus, tam ir jāatbilst vairākām prasībām. Kā droši lietot batutu, lasi šeit!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas