foto: Shutterstock
Anna, kura savās fotogrāfijās pamanīja vēzi, mēģina brīdināt citus par solāriju postu
Ilustratīvs attēls.
Dzīvības loterija
2023. gada 14. maijs, 05:45

Anna, kura savās fotogrāfijās pamanīja vēzi, mēģina brīdināt citus par solāriju postu

Jauns.lv

Sieviete, kura gadiem ilgi gandrīz katru dienu izmantoja solārijus un kurai tika diagnosticēta "ļoti agresīva ādas vēža forma, aicina cilvēkus lietot saules aizsargkrēmus, vēsta “The Independent”. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan pēdējos 15 gadus Anna Makartnija (43 gadi) ir ievērojusi sauļošanās drošības prasības, viņa apgalvo, ka viņas ādai jau bija nodarīts kaitējums, jo septiņus gadus regulāri sauļojusies solārijos.

Pēc tam, kad Anna savās fotogrāfijās pamanīja neparastu plankumu uz pieres, viņa nekavējoties vērsusies pie ārsta, kur sievietei tika diagnosticēts ādas vēzis. Tagad viņai uz sejas ir redzama rēta, un Anna, kura kopā ar deviņus gadus veco meitu Arianu dzīvo Liverpūlē, cer brīdināt citus par UV starojuma negatīvo ietekmi.

“Jaunībā es izmantoju solāriju gandrīz katru dienu. 20 gadus vēlāk es par to dārgi samaksāju,” stāsta Anna. 

"Es joprojām mīlu sauli, bet tagad aizsargāju ādu ar SPF un nēsāju cepuri. Kaitējums, ko es nodarīju savai ādai, nebija tā vērts, lai sauļotos, jūs varat nopirkt mākslīgā iedeguma krēmu, un izvairīties no ciešanām, kas man bija jāpiedzīvo,” viņa piebilst. 

"Dzirdēt vārdu "vēzis" bija biedējoši, bet es zināju, ka esmu drošās rokās. Par laimi, viss tika “noķerts” ļoti agri un bija ārstējams,” stāsta sieviete. 

Anna tagad ļoti rūpīgi seko līdzi ādas drošībai saules staros: “Kopš manas diagnozes uzstādīšanas esmu kļuvusi vēl apzinīgāka attiecībā uz sauli un ādas aizsardzību. Katru dienu lietoju aizsargkrēmu ar SPF, pat mākoņainā dienā."