foto: Shutterstock
Nemet ārā olu čaumalas! Ar tām var dziedināt daudzas kaites
Dabasspēks
2023. gada 7. marts, 06:18

Nemet ārā olu čaumalas! Ar tām var dziedināt daudzas kaites

"100 Labi Padomi"

Olu čaumalas ir dabīgs kalcija avots, kas ir svarīgs pilnvērtīgai organisma attīstībai un darbībai. Tajās ir 27 mikroelementi, starp kuriem svarīgākie ir fluors, dzelzs, mangāns, fosfors, molibdēns, varš, cinks, sērs un silīcijs. Tieši tāpēc olu čaumalas ir labs līdzeklis, lai stiprinātu veselību un dziedinātu daudzas kaites.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pagatavot pulveri no olu čaumalām?

Kārtīgi nomazgā svaigas olas siltā ūdenī un noslauki. Pārsit uz pusēm un rūpīgi iztīri olas iekšpusi no olas, izvelc arī visas plēves no čaumalas iekšpuses. Tukšās čaumalas uz pāris minūtēm ieliec vārošā ūdenī, pēc tam nosusini salvetē un ļauj žūt aptuveni 2–3 stundas. Sausas sasmalcini piestā vai arī samal kafijas dzirnaviņās.

Kādai kaitei un kā lietot?

Ja ir osteoporoze. Pulveri lieto pa ½ tējk. dienā, uzdzerot dzērveņu, citrusaugļu vai ābolu sulu. Ieteicams to darīt pirms gulētiešanas, jo tieši nakts laikā notiek efektīva kalcija uzsūkšanās. Dziedniecisko kursu ieteicams uzsākt sievietēm pēc 40 gadiem, bet vīriešiem, kas strādā smagu fizisku darbu, – pēc 45 gadiem.

Kuņģa un zarnu trakta kaitēm. Pulveri lieto pa ½ tējk. vienu reizi dienā pirms ēšanas, kurss – 10 dienas. Var lietot arī ⅓ tējk. pulvera pirms gulētiešanas, uzdzerot siltu vārītu ūdeni.

Ja ir parodontoze. Katru vakaru pirms gulētiešanas lieto ½ tējk. pulvera, uzdzerot citrona vai greipfrūta sulu.

Ādas kaitēm. Psoriāzi un ekzēmu dziedina, katru dienu lietojot ½ tējk. paipalu olu čaumalu pulvera. Samazināsies nieze un ādas lobīšanās.

Ja ir astma. No 10 vistu olu čaumalām pagatavo pulveri, aplej ar svaigi spiestu sulu no 10 citroniem, noliec tumšā vietā ievilkties 10 dienas, pēc tam izkās. Pagatavo otru sastāvu: 10 olu dzeltenumus sakul ar 10 ēdk. cukura, pielej ½ l konjaka. Abus sastāvus rūpīgi samaisi un lieto pa 30 ml 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. 

Nagu un matu veselībai. Kalcijs ir skaistu matu un nagu avots. Lai mati un nagi vienmēr izskatītos lieliski, vismaz reizi nedēļā lieto ⅓ tējk. olu čaumalu pulvera un 2 kapsulas zivju eļļas. Kurss – 3 mēneši.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas