Ikdienā parasti uzturā lietojam oranžos burkānus, taču, vai zināji, ka paši pirmie burkāni, kas 12.-13. gadsimtā no Dienvidaustrumāzijas un Afganistānas atceļoja uz Eiropu, bija dzeltenā un violetā krāsā? Pasaulē pastāv vismaz 20 dažādas burkānu sugas, turklāt tie mēdz būt arī baltā un sarkanā krāsā. Oranžie burkāni savu spilgto krāsu ir ieguvuši no beta karotīna, kas ir antioksidants. Savukārt dzeltenajos burkānos visvairāk ir antioksidants luteīns, kas nepieciešams cilvēka acu veselībai.
Burkāns sastāv no aptuveni 88% ūdens, taču vienlaikus tas ir bagāts ar daudz šķiedrvielām, kā arī vērtīgiem vitamīniem un minerālvielām:
- vitamīniem – A, C, K un B6;
- mangānu;
- kalciju;
- kāliju;
- dzelzi.