foto: Shutterstock
Kā cīnīties ar putekļiem uz tumšu mēbeļu virsmām?
Noderīgi ikdienā
2024. gada 9. marts, 10:29

Kā cīnīties ar putekļiem uz tumšu mēbeļu virsmām?

Padomu nodaļa

Jauns.lv / Mammamuntetiem.lv

Organizēšanas konsultante Mārīte Martinsone iesaka līdzekli, ko izmantot šādos gadījumos.

‘’Mammamuntetiem.lv‘’ lasītāja Ilze jautā: ‘’Kā cīnīties ar putekļiem? Uz manas tumšās kumodes tie ir atpakaļ pēc stundas.''

Atbild organizēšanas konsultante Mārīte Martinsone: ‘’Tumšas virsmas un putekļi tik tiešām ir izaicinājums. Var mēģināt virsmu apsmidzināt ar antistatiķu aerosolu, tam vajadzētu uzlabot situāciju.''

Vēl daži padomi, kā cīnīties ar putekļiem mājās:

Iztīri putekļsūcēja filtrus

To, ka putekļsūcējs ir labs palīgs mājas tīrīšanā, zinām visi un to, ka regulāri jāiztīra putekļu tvertne, arī zinām. Bet pievērs uzmanību visiem ierīces filtriem. Vai nav tā, ka tie ir pilni ar putekļiem? Filtri jātīra ik reizi pēc mājas uzkopšanas.

Slauki grīdu pareizi

Ja tīrīšanai izmanto birsti vai slotu, telpas tīra no stūriem uz centru un no durvīm uz telpas vidu. Slauki, it kā lakojot grīdu – nepaceļot sarus no zemes un tādejādi nesaceļot putekļu mākoņus, kas naski nosēstos uz citām virsmām. Atceries, ka grīdu tīra tikai pēc tam, kad ir noslaucīti putekļi.

Uzmazgā stūros

Mazgājot grīdas, panākam ne tikai tīras virsmas bez traipiem, bet arī atbrīvojamies no putekļiem. Ja gribi vienmēr tīru grīdu, bet nav laika mazgāt visu māju, ik pēc dienas vai divām uzmazgā telpas gar sienām un stūros.

Lieto mikrofibras putekļu drānas

Putekļu slaucīšanai tiešām vērts iegādāt mikrofibras lupatiņas, kas labi uzņem putekļus. Pēc putekļošanās drānas noteikti jāizpurina un jāizmazgā.